Düsseldorf başkonsolosu Fırat Sunel
Sizler, Almanya'da sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda islam'ın da yüzüsünüz
Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel'in dün verdiği iftar yemeği, farklı milletlerden yaklaşık 300 davetliyi bir araya getirdi.
Bankadaş hizmetiyle çok sayıda Türk müşterisi olan Targo Bank'ın sponsorluğunda DİTİB'e bağlı Duisburg Merkez Camii'nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde, Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Din Hizmetleri Ateşesi Dr.İlhami Ayrancı, Muavin konsolos Hüseyin Emrah Kurt, Duisburg Merkez Camii başkanı Muhammed Al, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, ABD Düsseldorf Başkonsolosu Janice G.Weiner, İspanya Düsseldorf Başkonsolosu Francisco Aguilera, Etiyopya Başkonsolosu Michael Renka, TC Berlin Büyükelciliği Din Hizmetler Müsaviri Prof.Dr. Ali Dere, Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Hacı Halil Uslucan, Duisburg Uyum Meclisi baskani Şevket Avcı ve çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcileri hazır bulundu.
İftar proğramı, Duisburg Merkez Camii din görevlisi tarafından okunan ilahi ve kasidelerle başladı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuşmalara geçildiğinde açılış konuşmasını yapan Din Hizmetleri Ateşesi Dr. İlhami Ayrancı, oruç hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Sadece Türk-Alman değil, başka ülke temsilcileriyle de bu akşam bir arada iftar yapıyoruz dedi.
İftar proğramın gerçekleşmesinde sponsor desteği veren Targo Bank'a teşekkür eden Fırat Sunel, Ramazan ayını, birlik ve beraberlik içinde, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde geçireceğimizden eminim.Elli yıldır ikinci vatanamız olarak benimsediyimiz Almanya'da ki Türk toplumunu kaynaştıran, bir arada tutan ve onlara güç veren en önemli değerlerimizden birisi de dinimizdir.Yaşadığımız ülkenin gereklerini yerine getirerek, bizlerin özümüzü teşkil eden ve biz yapan dilimize, dinimize ve kültürümüze sahip çıkarak geleceğimizi şekillendirmeliyiz. Sizler, Almanya'da sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda İslam'ın da yüzüsünüz. Dinimizin hoşgörü ve kardeşlik dini olduğunu göstererek, önyargıları yıkacak olanda yine sizlersiniz. Ayrılmayın, birleşin, birleştirin! Birlikte olun her zaman. Unutmayın ki bu da, yüce dinimiz İslam'ın bir emridir, gereğidir. ve asla unutmayın ki devletimiz de, her zaman sizin yanınızdadır dedi.
Konuşmaların ardından okunan ezanla oruçlar açıldı ve farklı milletlerden yaklaşık üçyüz davetli, bir arada iftar yemeği yiyerek kaynaştı.
Son Dakika › Güncel › Dusseldorf'ta Farklı Kültürler İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.