Edirne - Bakan Günay İle Chp'li Vekil Çakır Arasındaki İlginç Eşref Erdem Dialoğu - Son Dakika
Güncel

Edirne - Bakan Günay İle Chp'li Vekil Çakır Arasındaki İlginç Eşref Erdem Dialoğu

Edirne - Bakan Günay İle Chp\'li Vekil Çakır Arasındaki İlginç Eşref Erdem Dialoğu

"benim Peşimden Aklı Varsa Gelir."

05.08.2010 13:58

"BENİM PEŞİMDEN AKLI VARSA GELİR."

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır'a, "Bak Eşref Erdem'i gördün değil mi? Aslan gibi bir demokratta çıktı bak. Benim peşimden aklı varsa gelir." dedi. Bakan Günay, vekil ile arasındaki diyaloğun kameralar tarafından kaydedildiğini fark edince ise, "Arkadaşlar şaka yapıyorum bunları kaydetmeyin."dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ile birlikte dün gece İstanbul'dan Edirne'ye geldi ve geceyi Balıkpazarı Caddesi üzerindeki tarihi Vali Konağı'nda geçirdi. Bakan Günay sabah Meriç Nehri kenarındaki polis bahçesi'nde Edirne Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken, daire müdürleri ve partililer ile birlikte sabah kahvaltısı yaptı. Günay çifti, nehir kenarında birbirlerine sarılarak tarihi köprünün önünde gazetecilere hatıra pozu verdi. Yaklaşık 40 dakika süren kahvaltının ardından Bakan Günay, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken ve partililerle birlikte makam araçlarının yanına yürümeye başladı. Yürüyüş sırasında Bakan Günay, yanında bulunan CHP Milletvekili Rasim Çakır'a dönerek, "Bak Eşref Erdem'i gördün değil mi?"diye sordu. Çakır ise "Evet" yanıtını verdi. Ardından Bakan Günay, "Aslan gibi bir demokrata çıktı bak. Benim peşimden aklı varsa gelir." dedi. Ardından Bakan Günay, konuşmanın kameralar tarafından kaydedildiğini görence, "Arkadaşlar şaka yapıyorum bunları kaydetmeyin."dedi ve makam aracına bindi.

Kahvaltıdan sonra Edirne Valiliği'ne gelen Bakan Günay'ı burada polis mangası ve Vali Gökhan Sözer ile birlikte çok sayıda daire müdürü karşıladı. Karşılamanın ardından Vali Sözer'i makamında ziyaret eden Bakan Günay, gazetecilerin turizm ile ilgili sorularını yanıtladı.

Geçen yıl dünyada kriz olduğunu belirten Bakan Günay, "Hem ekonomik kriz, hemde bu salgın hastalıklar vardı. Dünya'da önde gelen 10 turizm ülkesinden birisiyiz. Geçen yıl bu önde gelen 10 turizm ülkesinden 9'u yılı eksi ile kapattılar. Yani bir önceki yıla göre gelenlerin sayısı azaldı. Sadece Türkiye, Allaha şükürler olsun. Tabiki truzimci arkadaşlarımın emeklerine de teşükker ederim. Sadece Türkiye yılı 2.8 artı ile kapattı. 26 milyondan 27 milyona çıktı. Geçen yıl, bu yıl ekonomik krizin izleri dünyada biraz daha azalmaya ve normalleşmeye gidiyor. Biz yine dünya ortalamasının üzerindeyiz. Şuan itibariyle ilk 6 ayın sonuçları itibariyle 9.4 civarında yüzde 10 civarında artıdayız. Son derece komşularımdan ziyaretçi sayımız artmaya başladı. Suriye'nin vize çalışmasından sonra bizim Güney Anadolu bölgemizi komşu kapısı haline getirdi. Halep ile Antep arasında günübirlik ziyaretler yapılıyor. İnnılmaz bir sirkülasyon var bu bölgede."dedi.

İSRAİL'DE AZALMA VAR

Bakan Günay sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail ile bir azalma var. Geçen yıldan bu yana sürüyor. İsrail'den 400 bin civarında gelen vardı ve İsrail'den gelenler için Türkiye en yakın,en kolay ve en katileti destinasyon idi. Biraz İsrail hükümeti, bu hükümetler arasındaki siyasi gerginlik, halklar arasında hiç bir gerginlik yok. Bizim hiçbir halka sorunumuz yok çünkü. Hükümetler arasındaki siyasi gerginlikten sonra Türkiye'ye ambargo koymaya çalışmıştı. Fakat İsrail halkının Türkiye'ye dönük talebi artığı için geçenlerde bu amborgayı kaldırmak ihtiyacı hissettiler. Ben yakın bir vadede yine İsrail'den çok sayıda dostumuzun ülkemize geleceğini düşünüyorum. Türkiye dünyanın her yanından gelenler için hiç ayırımsız, emin, rahat, güzel, kolay, yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı bir turizm ülkesidir."

YUNANİSTAN İLE ORTAK ÇALIŞMA

Bir gazetecinin Yunanistan'ın turizmde kriz yaşadığı yönüdeki sorusuna Bakan Günay, "

Biz, Yunanistan ekonomik krize uğrayınca, Başbakan başbakanılğında 8 bakan ile birlikte Yunanistan'a gittik. Her birimiz ortak projeler geliştirmeye çalıştı. Biz komşularımıza düşman değil, dost, kardeş, arkadaş ve akraba gibi bakıyoruz. O yüzden Yunanistan krizine Türkiye hangi katkılar yapabilir bunu samimiyetle konuştuk. Uzunca zamandır beri ben bunu Yunanlı meslektaşlarıma öneriyordum zaten. Dünyanın uzak ülkelerinden gelenler bir gezide iki ülkeyi görebilsinler çerçevesinde ortak destinasyon programları yapıyoruz. Çin ile başladık böyle bir çalışmaya. Çin'de Türkiye ve Yunanistan'ı ortak tanıtarak Çin'den gelenleri bir gezi içerisinde hem Yunanistan ve Türkiye'yi görmesini sağlamaya çalışıyoruz. Aynı gayretimiz Japonya'da ve Amerika'da olacak. Yani uzak ülkelerden gelenler hem İzmir'i, hem Atina'yı, hem Edirne'yi hem de Selanik'i görebilsinler. Ortak bir çalışmamız var. Komşularımız iyiliği bizim iyiliğimizdir, bizim iyiliğimiz komşularımızın iyiliğidir mantığı içerisinde çalışmayı sürdürüyoruz." dedi.

MARMARİSTEKİ TECAVÜZ OLAYI

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kumköy tatil beldesinde, Alman uyruklu C.T.'nin, 6 kişi tarafından tecavüze uğradığı yönüdeki iddiasıyla ilgili bir soruya bakan Günay, "Bu olaylar şükürler olsunki, eskiden her turizm mevsimide bu tür haberler gazetelerin birinci sayfasını süslerdi. Son derece bireysel hale indi. Bu turistlerle ilgili değil, insanlar arasında sevimsiz olaylar olabiliyor. Anında bu tür olaylara müdehale ediyoruz. Ama bunlar artık teker teker parmakla sayılabilecek kadar azaldı. Azalması konusunda Türkiye turizimcileri gereken dikkati gösteriyor ve bizde gerekini yapmaya çalışıyoruz. Bu tür herhangibi olay olduğunda kaza veya bunun gibi arkadaşlarımız müdehale edip her türlü telafi imkanlarını uygulamaya, harekete geçirmeye çalışıyorlar. Ama tabiki olmamasını temenni ederim."dedi. Bakan Günay, Valilik ziyaretinden sonra AK Parti Teşkilatını ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - Bakan Günay İle Chp'li Vekil Çakır Arasındaki İlginç Eşref Erdem Dialoğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement