Edirne'de Romanlar Davul-Zurna Eşliğinde Gönüllü Askerlik Başvurusu Yaptı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Romanlar Davul-Zurna Eşliğinde Gönüllü Askerlik Başvurusu Yaptı

Edirne'de Romanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için davul-zurna eşliğinde gittikleri Askerlik Şubesi'nde gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

26.01.2018 14:31

Edirne'de Romanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için davul-zurna eşliğinde gittikleri Askerlik Şubesi'nde gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Edirne'de aralarında, Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güğümgüler, eski çeribaşı Fikri Ocak'ın da bulunduğu 13 kişi Türk bayrakları taşıyıp, davul-zurna çalarak, Askerlik Şubesi'ne gidip, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG PKK ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü asker olarak katılmak için dilekçe verdiler. Askerlik şubesinde dilekçeleri alınıp işlemleri tamamlanan grup, yine davul-zurna çalarak şubeden ayrıldı.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güğümgüler, Edirne'de yaşayan Roman vatandaşı olarak, Roman vatandaşları adına, ülkemizin bölünmez bütünlüğü adına bayrağımız inmemesi, ezanımızın dinmemesi adına ve ordumuzu Afrin'de yalnız bırakmamak adına arkadaşlarımızla karar aldık, gönüllü askerlik için Askeri Şubesi'ne müracaatlarımızda bulunduk dedi. Mahalleden çok sayıda Roman vatandaşının da gönüllü asker olmak istediğini belirten Güğümgüler, şöyle dedi

Aslında bugün çok kalabalık buraya gelecektik, çok gelmek isteyen oldu mahallemizden. Ama biz her mahalle temsilcileri ile katıldık. Son günlerde başkomutanımızın verdiği mücadeleyi gördük. Onu ve askerlerimizi yalnız bırakmamak adına bizde varız, biz de asker olmaya ve ülkemiz için ölmeye hazırız demek için bu kararı verdik. Atalarımız Çanakkale'de nasıl savaşıp bu toprakları kanıyla bize bıraktılarsa bizde kanımızın son damlasına kadar vererek savaşmaya hazırız.

Eski çeribaşı Fikri Ocak, asker olarak Afrin'e gitmek için başvurduklarını belirterek, Düşmanlarımızı PKK, olsun DEAŞ olsun, kim olursa olsun barındırmayacağız. ve Afrin'den çıkaracağız. Türkiye Cumhuriyeti, 80 milyon olarak askerimiz arkasındayız. Biz Romanlar olarak kanımızın son damlasına kadar hazırız dedi.

Askerlik şubesine müracaat edenler arasında düğünlerde zurna çalarak geçimini sağlayan Recep Örs(70), dedesinin Çanakkale'de şehit olduğunu belirterek, Ben Afrin'de savaşa gitmek istiyorum. 70 yaşındayım bende şehit olmak istiyorum dedi. Gazetecinin, Yaşınız bayağı ilerlemiş, savaşabilecekmisiniz sorusu üzerine Örs, Çukur kazarım, yemek yaparım, temizlik yaparım. Bana ne görev verirlerse yapmaya hazırım dedi.

Edirne\'de Romanlar Davul-Zurna Eşliğinde Gönüllü Askerlik Başvurusu Yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Romanlar Davul-Zurna Eşliğinde Gönüllü Askerlik Başvurusu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement