Edirne'den Deprem Bölgesine Yardım - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Deprem Bölgesine Yardım

Edirne\'den Deprem Bölgesine Yardım

Edirne'de kamu kurumları ve vatandaşlar tarafından bağışlanan ısıtıcı, kıyafet ve gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri, kamyonla deprem bölgesine gönderildi.

28.10.2011 16:20

Edirne'de kamu kurumları ve vatandaşlar tarafından bağışlanan ısıtıcı, kıyafet ve gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri, kamyonla deprem bölgesine gönderildi. Yardım paketlerinin gönderildiği törene, Van'ın Erciş İlçesi'ndeki arama ve kurtarma çalışmalarını tamamlayan Edirne Arama Kurtarma Derneği ekibi de katıldı.

Van'da meydana gelen depremin ardından Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılayı Edirne Şubesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanıp paketlenen yardım malzemeleri, törenle Van'a gönderildi. Edirnelilerin büyük bir duyarlılık gösterdiğini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu, "İhtiyaçlar giderilene kadar kampanya devam edecek. İlk etapta bebek bezi, bebek maması, katalitik soba, battaniye, palto, su ve kuru bakliyat gönderiyoruz" dedi.

Van'DAN DÖNEN EKİP DE KATILDI

Yardım paketlerinin gönderildiği törene depremde en çok zarar gören Van'ın Erciş İlçesi'ndeki çalışmalara katlan Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) ekibi de katıldı. Çalışmalara 10 kişilik bir ekiple katıldıklarını belirten EDAK Başkanı Zafer Çimen, "Bölgede şartlar çok zor. Bu yardımların da gitmesi lazım ama bizim gibi ekiplere de ihtiyaç var. Erciş'te, Yalova ve Gönen'den gelen ekiplerle birlikte 3 kişinin kurtarıldığı ve 32 cesedin çıkarıldığı çalışmalara katıldık. Enkazlar kaldırılmaya başlandı. Bölge çok soğuk. Giyinme, örtünme ve barınma ihtiyaçlarının öncelikli olarak karşılanması gerekiyor" diye konuştu.

Törenin ardından arama kurtarma ekibi üyeleri aileleriyle hasret giderdi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'den Deprem Bölgesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement