Ege ve Akdeniz bölgelerinde fotokapanlarla yaban hayvanları görüntülendi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Ege ve Akdeniz bölgelerinde fotokapanlarla yaban hayvanları görüntülendi

Ege ve Akdeniz bölgelerinde fotokapanlarla yaban hayvanları görüntülendi
27.04.2024 13:51

TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Anadolu Parsı'nın araştırılması' projesi kapsamında Ege ve Akdeniz bölgelerinde kurulan fotokapanlarla boz ayı, kurt, tavşan, vaşak ve yaban keçisi gibi yaban hayvanlarının görüntüleri kaydedildi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Ünal, fotokapanlardan elde ettikleri güzel görüntüler hakkında bilgi verdi.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde kurulan fotokapanlarla, yaban hayvanların görüntüleri kaydedildi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa ve Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Kazancı Holding işbirliğiyle yürütülen " Anadolu Parsı'nın araştırılması" projesi kapsamında Ege ve Akdeniz bölgesindeki bazı illere fotokapanlar kuruldu.

Fotokopanlara, boz ayı, kurt, tavşan, vaşak, yaban keçisi yansıdı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Ünal, AA muhabirine, fotokapanlardan güzel görüntüler almaya başladıklarını söyledi.

Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğünün fotokapanların kurulmasında katkı sağladığını belirten Ünal, "Fotokapanlara ülkemizin çok çok değerli yaban hayvanları yansıdı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege ve Akdeniz bölgelerinde fotokapanlarla yaban hayvanları görüntülendi - Son Dakika


Advertisement