Eğitim Gönüllüsü Genç Öğretmene Gözüyaşlı Veda - Son Dakika
Güncel

Eğitim Gönüllüsü Genç Öğretmene Gözüyaşlı Veda

Eğitim Gönüllüsü Genç Öğretmene Gözüyaşlı Veda

Bosna Hersek'teki Türk Kolejinde Öğretmenlik Yaparken Geçirdiği Rahatsızlık Sonucu Hayatını Kaybeden Esra Nur Ayazma (29) Dua Ve Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı.

01.01.2011 21:42  Güncelleme: 21:43

Cenaze namazını kıldıran ilahiyatçı Mustafa Hacet, "Gurbettekiler gariptir. O ablamız, erkeklerin bile yapamayacağı şeyi yaptı. Sırpların zulmettiği, yetim bıraktığı çocuklara sahip çıkmak için oralara gitti." dedi.

Azerbaycan'daki görevinin ardından geçtiğimiz Eylül ayında Bosna Hersek Tuzla Uluslararası İlköğretim Okulu'na tayini çıkan Esra Nur Ayazma, eşi Enes Ceylan Ayazma ile birlikte geçtiğimiz günlerde gittikleri doktordan bebeklerinin olacağı haberini aldı. Büyük bir sevinç yaşayan çift eve döndü. İki gün sonra rahatsızlanan Esra Nur Ayazma kaldırıldığı hastanede komaya girdi. Özel bir ambulans uçakla İstanbul'a getirilen Ayazma, bir hafta komada kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

Bursalı hayırsever, eğitim sevdalısı Hasan Arıkan'ın kızı olan Esra Nur Ayazma, son yolculuğuna Emir Sultan Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla uğrulandı. Baba Hasan Arıkan ile eşi Enes Ceylan Ayazma büyük acı yaşadı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Milletvekili Ali Kul, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile binlerce seveni katıldı.

Acısının büyük olduğunu belirten Enes Ceylan Ayazma, "Bütün sevenlerimiz haklarını helal etsinler. Eşim 2 aylık hamileydi. Bebeğimizin olacağı haberinden sonra büyük sevinç yaşamıştık. Sonra baş ağrısı başladı ve aniden beyin anestejisinden dolayı komaya girdi. Acımız büyük. O, Bosnalı çocukların geleceği için mücadele ediyordu." diye konuştu.

Cenaze namazını kıldıran ilahiyatçı Mustafa Hacet ise şunları kaydetti: "Esra Nur bacımız, birçok erkeğin bile yapamadığı şeyi yaptı.

Sırpların zulmettiği topraklarda o masum çocukların geleceği için çalıştı. Gurbettekiler gariptir, Rabbim onların şefaatinden bizleri mahrum bırakmasın."

Mustafa Hacet'in konuşması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Namazın ardından Esra Nur Ayazma, dua ve gözyaşları arasında Emir Sultan Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitim Gönüllüsü Genç Öğretmene Gözüyaşlı Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement