Eğitime Destek Pazarı'nda Satılan Eski Eşyalar Okullara Malzeme Olacak - Son Dakika
Güncel

Eğitime Destek Pazarı'nda Satılan Eski Eşyalar Okullara Malzeme Olacak

Eğitime Destek Pazarı\'nda Satılan Eski Eşyalar Okullara Malzeme Olacak

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde Genç İşadamları Derneği'nin organizasyonuyla açılan 'Eğitime Destek Pazarı'nda halkın ev ve işyerlerinde kullanmadıkları elektronik, beyaz ve giyim eşyaları 1 ile 10 TL'ye satışa çıkarıldı.

27.10.2011 10:36

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde Genç İşadamları Derneği'nin organizasyonuyla açılan 'Eğitime Destek Pazarı'nda halkın ev ve işyerlerinde kullanmadıkları elektronik, beyaz ve giyim eşyaları 1 ile 10 TL'ye satışa çıkarıldı. Bir süre daha devam edecek satışlardan elde edilecek gelirle ilçedeki 45 okulun ihtiyaçları karşılanacak.

Körfez Genç İşadamları Derneği'nin organizasyonuyla ilçedeki oturanların ev ve işyerlerinde kullanmadıkları ofis, beyaz eşya ile giyim eşyaları toplandı. Bunlar ilk kez bugün Körfez Kapalı Pazarı'nda gerçekleştirilen 'Eğitime Destek Pazarı'nda satışa çıkarıldı. Kampanya ve satışlar 30 Ekim'e kadar devam edecek.

Eğitime Destek Pazarı'nın açılışına Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Genç İşadamları Derneği Başkanı Erdal Yavuz ile çok sayıda kişi katıldı.

45 OKULUN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Eğitime Destek Pazarı'ndan elde edilecek gelirle ilçedeki okulların eksikliklerinin karşılanacağını söyleyen Körfez Genç İşadamları Derneği Başkanı Erdal Yavuz, şöyle dedi:

"Eğitime katkı sağlamak amacıyla bu projeyi paşlattık. Bu aynı zamanda geri dönüşüm projesidir. Vatandaşlarımızın ev ve işyerlerinde kullanmadıkları eşyaları toparladık. Bunlar arasında çalışabilir durumda olan elektronik eşyalar, beyaz eşyalar, ev mobilyaları ve giyim eşyaları bulunuyor. Tüm ürünleri 1-10 TL arasında satışa çıkardık. Elde edilecek gelirle Körfez İlçe sınırları içersinde bulunan 45 okulun ihtiyaçlarını karşılayacağız."

ÖRNEK BİR PROJE

Bu projenin ilk ve örnek olması açısından önemsediklerini söyleyen Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, şöyle dedi:

"Geri dönüşüm adına bunu önemli bir proje olarak görüyoruz. Sadece buradan gelecek gelir adına değil kullanılmayan eşyaların da değerlendirilmesi açısından da önemli bir çalışma. Alım gücü sınırlı olan vatandaşlarımıza ulaşması açısından da önemli bir proje oldu. Buradan gelecek paranın çok fazla olmasının önemi yok. İlk olması ve örnek olması çok önemli. Daha sonra ki projeler daha fazla ses getireceğini ümit ediyoruz. Elde edilecek gelirle Körfez İlçesi'ndeki okulların eksikliklerini gidereceğiz."

QUERASMA'NIN FORMASI 500 TL SATILDI

Yapılan açık arttırmada Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Ricardo Querasma'nın forması da satışa çıkartıldı. Sibel Moralı adlı iş kadını formayı 500 TL'ye satın aldı. Eğitime verdiği destekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Moralı, "Beşiktaşlı Querasma'yı çok seviyorum. Forması satışa çıkartılınca eğitime destek sağlamak amacıyla satın aldım." dedi. - Kocaeli/ Körfez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitime Destek Pazarı'nda Satılan Eski Eşyalar Okullara Malzeme Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement