Ekmeleddin İhsanoğlu'na AK Parti'den Destek Gelmiş - Son Dakika
Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu'na AK Parti'den Destek Gelmiş

Ekmeleddin İhsanoğlu\'na AK Parti\'den Destek Gelmiş

CHP ve MHP'nin çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na, AK Parti'nin tanınmış kesimlerinden de destek gelmiş.

29.06.2014 10:33  Güncelleme: 10:36

CHP milletvekili olan ve aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde yazılar yazan gazeteci Mustafa Balbay, bugünkü köşesinde CHP ve MHP'nin çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile yaptığı sohbeti köşesine taşıdı. Baybay, İhsanoğlu'nun adaylığına Ak Parti'nin tanınmış kesimlerinden de destek geldiğini yazdı. Balbay, fakat bu konun İhsanoğlu'nun polemik konusu yapılmaması için gündeme getirilmesinin istenmediğini belirtti.

İşte Balbay'ın yazısının ilgili bölümü:

... (Ekmeleddin İhsanoğlu'na) AKP'nin tanınmış kesimlerinden de adaylığına destek gelmiş. Buna ilişkin birkaç ayrıntının polemik konusu olmaması açısından yazılmamasının rica etti. Bunun dışında kahve içimi sohbete sığacak pek çok konuyu konuştuk. Kamuoyundaki soru işaretlerini paylaştım, bunlara açıklık getirmenin en iyi yolunun bir an önce toplum önüne çıkması, konuşması olduğunu, bunun da beklendiğini vurguladım. Kendisinin ve Erdoğan'ın adaylığının kesinleşmesinden sonra medyaya geniş kapsamlı bir değerlendirme yapacağını söyledi.

"HUKUKU UYGULAYACAĞIM"

Adının öne çıkmasını sağlayan görevlerinin yurtdışında olduğu, bu yüzden de ne kadar Türkiye'ye ait sorularının gündeme geldiğini anımsatınca şu karşılığı verdi:

"Ben o görevlerin tümünü Türkiye için yaptım. Türkiye'yi temsil ettim. Elbette Türkiye'den de kopmadık. Bu toprakların tarihiyle büyüdük. Bin yıldır Anadolu'da yaşıyoruz. Selçuklu kendine özgü ilkeleri olan bir devletti. Ardından Osmanlı daha değişik bir yapılanmayla yükseldi. Türkiye Cumhuriyeti modern devlet kurallarıyla inşa edildi. Atatürk'le ilgili düşüncelerimi açıkladım... Bugün Türkiye, kuruluş temellerinin dışında, dini yozlaştırmış, toplumu 12 Eylül öncesinden de kötü biçimde kamplara bölmüş bir iktidar tarafından yönetiliyor. Benim bunlar karşısında çözümüm, kimsenin bilmediği sihirli formüller değil. Hukuku uygulayacağım, evrensel ilkelerle sorunların çözümü için çaba harcayacağım..."

ALEVİLER KONUSU

Aleviler konusunda ayrı bir hassasiyet göstereceğini, kuracağı diyalogların ardından soru işaretlerinin biteceğini vurguladı

Kendisini şöyle tarif etti:

"Ben tek kalıba sığacak bir insan değilim. Bilim insanıyım ve dünyaya da öncelikle bu pencereden bakarım. Herkes hakkımda bir şey söylüyor. Aynı anda hem mason oluyorum hem şeriatçı, bu mümkün mü? Bugün Türkiye'nin başlıca ihtiyacı huzur, bunun için toplumun büyük çoğunluğunu içine alan bir sentez hedefliyoruz."

Aziz Nesin'le mektuplaşmalarından, Nâzım Hikmet'in Ferhat ile Şirin'ini Arapçaya çevirip oyunu izleyişinden satır aralarında söz eden Ekmel Bey başta bu aydınlarımızın yaşadığı acılar olmak üzere devletin en çok sopa göstermeyi sevdiğini, bundan vazgeçip çağın değerlerini yakalamamız gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ekmeleddin İhsanoğlu'na AK Parti'den Destek Gelmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Yozgatli: Ak partiye oy Veren Buna oy vermez dünya lideri dururken.. Ama iste bir kac sarhos capulcu kendini öyle avutup öyle yaziyo 8 39 Yanıtla
    ........: halen dünya lideri diyorsunuz. liderin dünya siyaseti bile iflaz etti.halen anlayamadınızmı. 0 0
  • MEHMET: BU ADAMA HERKES AKP CHP MHP BÜYÜK BİRLİK SAADET HEPAR HERKES DESTEK VERMELİ BU TÜRKİYENİN KURTULUŞUDUR YOKSA TÜRKİYE KALMAYACAK 36 9 Yanıtla
  • Q7: Bir yerlerden yusuf yusuf sesleri geliyor 23 4 Yanıtla
  • Ş. DEMİR: EKMELEDDİN BU GÜNE KADAR HİÇ C H P YE OY VERMİŞ Mİ......DE ONU C H P ADAY GÖSTERİYOR . ? 15 12 Yanıtla
    TATAR RAMAZAN: MEVZUBAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR..SEN ANLAYAMAZSIN EFENDİ.. 0 0
  • h.beylerbeyi: oyum senindir dürst insan sayın dünya lider Recep Tayyip Erdoğan bu secimdede gezicilere,tencere tavacılara,insanlara göbeğini kaşıyan diyenlere ,insanlara cobanla benim reyim birmi diyenlere,polisi taşlıyanlara,dükkanları bankaları vatandaşları taşlayanlara dersini verelim. 15 8 Yanıtla
  • anti chp: yalannnnnnnn kendileri karıştı şimdide akp yi karıştırmaya çalışıyor 9 8 Yanıtla

Advertisement