Ekonomi Bakanlığından Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Bakanlığından Tam Destek

Ekonomi Bakanlığından Tam Destek

Sönmez'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Tiryakioğlu Ekonomi Bakanlığından gerekli desteği aldı.

03.09.2012 09:05

MBTG'nun yol haritasına Ekonomi Bakanlığından tam destek

Kısa adı MBTG' olan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu 2012-2013 yılı için hazırlanan yol haritası ve bütçesini Ankara'da düzenlenen bir toplantıyla masaya yatırdı. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu hazırlanan yol haritasını bütün ayrıntılarıyla anlatarak Ekonomi Bakanlığından gerekli desteği aldı.

2023 500 milyar dolar İhracat hedeflerinin yakalanmasına destek vermek amacıyla TİM ve Ekonomi Bakanlığı tarafından kurulan üç tanıtım gurubundan birisi olan ve kısa adı MBTG olan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Ankara'da Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez başkanlığında toplandı. Toplantıda MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu 2012 yılı içerisinde izlenecek yol haritası hakkında bilgi verirken hedeflerinin sonuca endeksli olduğunu ve tanıtım gurubunun başarılı olabilmesi için her türlü fedakârlığı yapacaklarını açıkladı. Başkan Tiryakioğlu MBTG'nun 2012-2013 faaliyet bütçeleri hakkında da bilgi vererek bu yıllar içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında da ayrıntılı bir sunum yaptı.

Yapılması planlanan tanıtım faaliyetlerine ek olarak konuyla ilgili önerilere açık olduklarını da ifade eden Tiryakioğlu hedeflenen başarı için koordinasyon ve iş birliğinin önemini vurguladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2023 için koyduğu 500 milyar dolarlık hedefin yakalanabilmesi için kurulan ve çalışmaya başlayan 3 tanıtım grubundan MBTG (Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Grubu), Meyve Tanıtım Grubu, Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Guruplarının özellikle yurt dışı faaliyetlerinde ortak çalışmalar yürütmesi yönünde de önemli kararlar alındı.

Buna göre söz konusu üç gurup yurt dışı fuarlarına birlikte katılarak ortak faaliyetler gerçekleştirecek. Bu çerçevede, MBTG'nin önümüzdeki dönemde katılacağı Moskova ve Paris fuarlarında ortaklaşa faaliyet gerçekleştirilmesi için çalışmaların başlatılmasına da karar verildi. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nun sunumunun ardından Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez tanıtım guruplarının başarılı olmasının 2023 ihracat hedeflerinin yakalanmasında önemli rol oynayacağını, bu gün yapılacak olan çalışmaların sadece ihracatın arttırılması anlamını taşımadığını aynı zamanda Türkiye'nin de tanıtımının yapıldığını ifade ederek Ekonomi Bakanlığı olarak bu tür çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

MBTG'nun Ankara'da gerçekleşen toplantısının başarılı geçtiğini ifade eden Başkan Ahmet Tiryakioğlu "MBTG'nun yol haritasının Ekonomi Bakanlığımızla paylaşılması ve farklı bakış açılarının ortaya konması amacıyla Ankara'da gerçekleştirdiğimiz toplantımız başarıyla sonuçlanmıştır. Bu tür çalışmalarda devlet kurumlarıyla iş birliği içerisinde hareket etmek çalışmaların gerek yurt içi gerekse yurt dışında daha etkili hale gelmesinde önemli sonuçlar doğuracaktır. Elbette temel amacımız başarı için çıktığımız bu yolda en iyisini, en güzelini ve en verimlisini yaparak sektörümüzün ve tarım ürünlerimizin olduğu kadar ülkemizin de yurt dışı pazarlarda tanıtımı yapmaktır.

TİM tarafından sektörümüzle ilgili kuruluşu gerçekleştirilen üç ayrı gurubun ortak çalışmalar içerisine girme kararı da önemli bir sonuç oldu. Önümüzdeki iki yurt dışı fuarında bu guruplarla ortak çalışmalar içerisine gireceğiz. Toplantımıza katılarak fikirlerini bizlerle paylaşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Sayın Tarık Sönmez'e ve ekibine teşekkür etmek istiyoruz."dedi. Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Tarık Sönmez'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Genel Müdür Yardımcısı Salih ÇİÇEK, Tarımsal Ürünler Daire Başkanı Tayfun KILIÇ; MBTG Başkan Ahmet TİRYAKİOĞLU, Başkan Yardımcısı Şahin BATALLI, Muhasip Üye Abdurrahman AVCI, Selami MEMİŞ, İbrahim SARI, Celal KADOOĞLU, Salih ÖZMEN, Fahrettin ULUSOY, Aydın SOYYİĞİT ve gurubun sekretaryasını yürüten Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden Genel Sekreter Salim KOCAER ve Şef Bülent KAYALI katılmıştır.

MBTG farlarla ilgili ilk sınavını 6-9 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan World Food İstanbul Fuarında vereceği de açıklandı. 6-9 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul'da CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenecek World Food İstanbul Fuarı'na 48 metrekarelik ve özel olarak yaptırılan bir stantla katılacak MBTG, ilk fuar katılımını da İstanbul'da gerçekleştirmiş olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekonomi Bakanlığından Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement