Elazığ'da Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Elazığ\'da Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Elazığ ve Bingöl'de coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlamasıCUMHURİYET'in kuruluşunun 93'üncü yıldönümü kutlamaları Elazığ'da coşkuyla kutlandı.

29.10.2016 19:45

Elazığ ve Bingöl'de coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlaması

CUMHURİYET'in kuruluşunun 93'üncü yıldönümü kutlamaları Elazığ'da coşkuyla kutlandı. Belediye önünde düzenlenen kutlamalara Vali Murat Zorluoğlu, 8'inci Kolordu Komutan Yarımcısı Piyade Albay Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz askeri ve mülkü erkan, okullar ve vatandaşlar katıldı. Vali Zorluoğlu, Albay Cihanoğlu, Belediye Başkanı Yanılmaz, halkın bayramını kutladıktan sonra, belediye mehter takımı ve halk oyunlarının gösterileri yapıldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda, öğrenciler şiir okudu. Bayram kutlamalarına gelen vatandaşlar ve çocuklar ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katıldı. Vali Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, milli birlik ve kardeşliğin önemine değindi. Konuşmanın ardından okullar ve askeri birliklerin yaptığı tören geçidinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının gündüz etkinlikleri sona erdi.

BİNGÖL VALİSİ KÖŞGER'DEN 15 TEMMUZ VURGUSU

Bingöl Valisi Yavuz selim Köşger, 49'uncu Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi, tebrikleri kabulden sonra Şehir Stadyumu'na geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlamalar, öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Yavuz Selim Köşger, "Bugün, Atatürk önderliğinde başlayan ezelden beridir hür yaşayan milletimize pranga vurmak isteyen tüm mihraklara karşı canıyla malıyla, evladıyla tek yürek olan kahraman şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan devletimizin en büyük gününü, Cumhuriyeti kutlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında korkmadan, yiğitçe devlete, vatanda, Cumhuriyete ve milli iradeye sahip çıktığınız gibi yarın bizden alacağını bu bayrağı daha büyük bir heyecanla taşımaktasınız. Çünkü geçmişte de bugün yaşandığı gibi gelecekte de iç ve dış mihraklar vatanımızı bizden almak için her tür yola başvuracaklardır" dedi.

Yapılan Konuşmanın ardından, ortaöğretim okullarında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları ile spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Halk Oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından kutlamalar sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement