Elazığ'da Konuşan Akp'lı Gülyurt - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Konuşan Akp'lı Gülyurt

Elazığ\'da Konuşan Akp\'lı Gülyurt

Muzaffer Gülyurt, Geçmişte Üniversitelerde Öğrencilerin Başörtüsünü Çıkartması İçin İkna Odalarını Yapanların Halk Oylamasında Milletten Gerekli Dersi Aldığını Belirtti.

24.10.2010 17:42

ELAZIĞ'da, Partisinin il Danışma Meclisi toplantıssında konuşan AKP Bölge Koordinatörü olan Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, geçmişte Üniversitelerde öğrencilerin başörtüsünü çıkartması için ikna odalarını yapanların halk oylamasında milletten gerekli dersi aldığını belirterek, "Sandıkta gerekli tepkiyi, oyları gördüler.

Bırakalım insanlar kendi istediği gibi yaşasın, istediği gibi giyinsin. Genel ahlaka ve örfe aykırı olmamak kaydıyla insanlar istediği gibi giyinebilir.Başını örtebilir, başını açabilir, Niye örtüyorsun, niye açıyorsun deme hakkını biz kendimizde bulamayız, bulmamamız lazım"dedi.

Elazığ Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen AKP il Danışma Meclisi toplantısına, AKP'nin Bölge Koordinatörü olan Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AKP İl Başkanı Ali Şerifoğulları ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan AKP Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, HSYK seçimlerine değinerek, "Bugüne kadar o üyeleri seçmede bunların hiçbir hakkı yoktu.

Düşünebiliyor musunuz, 5 kişilik bir heyet koskoca 15 bin kişilik yargı mensuplarının her türlü işlemlerini yapıyor, o yargı mensuplarının kendilerini yönetecek, kendilerinin tayin ve terfilerini yapacak olan kurulda hiçbir söz hakkı olmayacak. Böyle bir demokrasi olabilir mi? İşte biz anayasa oylamamızla halk oylamamızla oraya da demokrasiyi getirdik işte hakim ve savcılarımız biliyorsunuz bundan iki hafta önce gittiler kendi öz iradeleriyle oylarını kullandılar ve istedikleri insanları seçtiler"dedi.

AKP'li Gülyurt, bugün Üniversitelerde başörtüsü konusunda bir rahatlama olmaya başladığını, bunu en iyi yaşayanlardan biri olduğunu ifade ederek, "Yıllarca üniversitede görev yapmış bir kardeşinizim. 28 Şubat döneminden sonra Üniversitede ben o zaman dekan olarak görev yapıyordum. YÖKÆten iki de bir sarı zarf içerisinde bir yazı gelirdi, bakardınız içinden ne çıkacak acaba diye. 'Çocukları alın ikna edin, ikna odalarına götürün' Ben şunu söyledim, benim kızımda bizim fakültede benim öğrencimdi.

Dedim ki, 'ya ben bunun neyini ikna edeceğim' Siyasi bir düşüncesinden dolayı değil, başkasının benim zorumdan dolayı değil, kendi inancından dolayı başını örtmüş. Ben nasıl ikna edeceğim. Ama o ikna odalarını yapanlar işte bu halk oylamasında milletimizden gerekli dersi aldılar. Sandıkta gerekli tepkiyi, oyları gördüler. Bırakalım insanlar kendi istediği gibi yaşasın, istediği gibi giyinsin. Genel ahlaka ve örfe aykırı olmamak kaydıyla insanlar istediği gibi giyinebilir. Başını örtebilir, başını açabilir, Niye örtüyorsun, niye açıyorsun deme hakkını biz kendimizde bulamayız, bulmamamız lazım"diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Konuşan Akp'lı Gülyurt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement