Elazığ'da maden ocağında göçük! Toprak altında kalan tüm işçiler kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da maden ocağında göçük! Toprak altında kalan tüm işçiler kurtarıldı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada toprak altında kalan tüm işçilerin kurtarıldığı ifade edilirken, olayda 1 işçinin yaralandığı belirtildi.

26.02.2024 10:54  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi Kayaönü köyü mevkiinde özel bir krom madeninde henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRATLE BAŞLATILDI

Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.04 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi. Vali Toraman, arama kurtarma faaliyetlerinin süratle başladığını ifade ederek, göçük altında kalan işçilere ulaşmak için arama kurtarma ekiplerinin yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: TÜM İŞÇİLER KURTARILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, göçüğün Palu'ya bağlı Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeni ocağında sabah 10.00 sularında meydana geldiği belirtildi.

Madenin, Polay Madencilik'e ait olduğu ve ilk aşamada 4 madencinin göçükten etkilendiğinin kaydedildiği paylaşımda, bir madencinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı aktarıldı.

Paylaşımda, "Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Elazığ\'da maden ocağında göçük! Toprak altında kalan tüm işçiler kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da maden ocağında göçük! Toprak altında kalan tüm işçiler kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Oooo: Bizden küçük geri ülkeler bile depreme doğal afetlere hazırlıklarını tamamladı. Depreme hazır değiliz Kazalara hazır değiliz. Ama uzaya adam yolluyoruz! 115 23 Yanıtla
  • Atalay k: ÇED raporunun bununla ilgisi ne diye bir çıkış bekliyorum 75 7 Yanıtla
  • V. A.: Sebebi Akp diyenler yukarı yönlü parmağa Sebebi Chp diyenler aşağı yönlü parmağa ???? 1 5 Yanıtla

Advertisement