Elazığ'da Mehteranlı Resmi Nevruz Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Mehteranlı Resmi Nevruz Bayramı Kutlaması

Elazığ\'da Mehteranlı Resmi Nevruz Bayramı Kutlaması

Elazığ'da resmi nevruz bayramı, prtokol üyelerinin katıldığı bir tören ve mehteran eşliğinde yapılan yürüyüşle kutlandı.

21.03.2015 13:20

Elazığ'da resmi nevruz bayramı, prtokol üyelerinin katıldığı bir tören ve mehteran eşliğinde yapılan yürüyüşle kutlandı.

Nevruz kutlamaları eski belediye binası önünden, öğretmenevine kadar kortej ve mehteran eşliğinde yapılan yürüyüş ile başladı. Yürüyüşe Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, kurum yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen kros yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu tarafından verildi. Kutlamalarda konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, "Her yıl geleneksel olarak 21 Mart tarihinde bayram olarak kutlanmakta olan Nevruz, kuzey yarım kürede yaşayan toplumların, yerel renk ve inançlarda farklılıklarına rağmen paylaştıkları en eski mevsimlik bayramdır" dedi.

Farsça'da 'yeni gün' anlamına gelen nevruzun, Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar olan sahada ve özelikle Türkiye, Azerbaycan, İran, Kırgızistan, Pakistan ve Özbekistan gibi ülkelerde coşkuyla kutlandığını belirten Öztürk, şöyle dedi:

"Türkler'de nevruz, binlerce yıldır kutlanan bir bayramdır. Türk Cumhuriyetleri'nde özelikle bağımsızlıktan sonra dini, hem de milli bayram olarak resmen kutlanan nevruz, diriliş ve bahara erişim bayramıdır. Nevruz, UNESCO tarafından 2009 yılında, 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kayıt edilmiştir. Nevruz, halen Anadolu'da ve Elazığ'da yaşattığımız bir kültür değerimizdir. Nevruz; tabiatla buluşmanın, ilkbaharın coşkusunu yaşamanın, sevgi ve kardeşliğin bayramıdır. Bu kutlu bayram, asırlardan beridir bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve tekamül ederek günümüze kadar ulaşmıştır."

Konuşma ardından Elazığ Belediyesi mehteran takımı konser verdi, halk oyunları ekibi de gösteri sundu. Nevruz ateşinin yakıldığı programda Vali Murat Zorluoğlu, demir dövdü. Vali Murat Zorluoğlu ve vatandaşlar daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nce açılan sergiyi gezdi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Mehteranlı Resmi Nevruz Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement