Elazığlı Şehidin Yakınları: "Ölenlerin Üzerinden Kimse Rant Devşirmesin" - Son Dakika
Güncel

Elazığlı Şehidin Yakınları: "Ölenlerin Üzerinden Kimse Rant Devşirmesin"

Elazığlı Şehidin Yakınları: "Ölenlerin Üzerinden Kimse Rant Devşirmesin"

Tunceli’de şehit olan Elazığlı polis memurunun yakınları taziyeleri kabul ediyor.

15.03.2014 14:13

Tunceli'de şehit olan Elazığlı polis memurunun yakınları taziyeleri kabul ediyor. Şehidin yakınları, "ölenler üzerinden kimse rant elde etmek için uğraşmasın" diyerek tepkilerini dile getirdi. Aynı zamanda şehit yakınları, şehit olan Ahmet'in hiçbir sağlık probleminin olmadığını bildiklerini ve medyada yer alan kalp pili vardı şeklindeki yayınlardan dolayı üzüldüklerini söyledi.

3 gün önce Gezi Parkı'yla başlayan eylemlerde yaralanmasından 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için dün Tunceli'de bir grubun yaptığı gösterilere polis müdahale etmişti. Müdahale nedeniyle takviye kuvvette bekleyen 30 yaşındaki 3,5 yıllık polis memuru Ahmet Küçüktağ, rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olmuştu. Elazığ'da düzenlenen törenle toprağa verilen şehidin yakınları Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki Batı Sitesi Camii'nde taziyeleri kabul ediyor.

BURAK CAN'IN BABASI DA ARADI

Şehidin yakınları, İstanbul'da Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından çıkan gösteriler sırasında silahla vurularak öldürülen Burak Can'ın babası Halil Karamanoğlu'nun şehit düşen polis memuru Ahmet'in babası Süleyman Küçüktağ'ı telefonla arayarak başsağlığı dileğini söyledi. Acılı babayı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte bir çok devlet büyüğünün arayarak acılarını paylaştıklarını söylediklerini ifade etti.

"ŞEHİDİMİZ BANDROLSÜZ CD BİLE KULLANMAZDI"

Şehidin dayısı Fethi Dağ, "Ahmet çocuğumuzun hiçbir yerle bağlantısı yoktur. Babası kömür işletmelerinden emekli işçidir. Böyle çocuk yer küre üzerinde çok az bulunur. Sanatçılarımıza sesleniyorum. Ahmet'i şehit verdik, verdiğimiz şehit şöyleydi. Kuzeni kendisine müzik CD'si hediye ediyor. Ahmet bunu nereden aldın diye soruyor, kuzeni de internetten indirdim diyor. Şehidimiz de bunun bandrolü ödenmemiş, ben bu CD'yi kullanmam diyor. Bir defa bu millet böyle bir çocuk kaybetti" dedi.

"BERKİN ELVAN'A DA ÜZÜLDÜK"

Şehid Ahmet Küçüktağ'ın hiçbir sağlık problemi olmadığını söyleyen Dağ, "Hastanede yatışı yok, kalbinde pil yok, bunlar bizi çok üzdü ve yaraladı. Bu iddiaların çocuğumuzun sağlığıyla hiçbir alakası yoktur. Nasıl oldu ama şehit oldu. Berkin Elvan da bu ülkenin çocuğudur, ona da üzüldük. İnanıyorum ki Türkiye bize üzüldü ama bizim içimiz yandı. Biz üzüntümüzü kelimelerle ifade edemeyiz. Ama bize ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. Çocuğumuz ülkesini seven hiçbir ideolojik bağlantısı olmayan bir Anadolu insanıdır. Sokaktaki insanlara da sesleniyorum. Bu ülkenin güneşi hepimize yeter, bu ülkenin suyu hepimize yeter, bu coğrafya hepimizin karnını doyurur. Lütfen büyüklerinizi dinleyin evlerinize çekilin. Bu ülkeyi hep beraber yaşanır güzel bir ülke haline getirelim" şeklinde konuştu.

"TEDBİR AMAÇLI BEKLERKEN ŞEHİT OLMUŞ"

Üzüntülerini dile getiren şehidin akrabalarından İlyas Özdemir, "O anda herhangi bir çatışma bir eylem yokmuş sadece orada tedbiren bulunuyorlarmış bir anda başı düşmüş. Bu şekilde arkadaşları bize izah etti. Sonra otopsi için şehidimizin naaşı Malatya'ya götürüldü. Biz beraber gittik Malatya'ya otopsiden önce savcının izniyle şehidimizin naaşını gördük. Dayısı Ahmet'i gözüyle inceledi. Vücudunda herhangi bir darp izi yoktu. En ufak bir şüphe taşımıyordu" diye ifade etti.

İKİNCİ ŞARKI İÇİN GÖNÜLLÜ KALDI

Ölüler üzerinden rant elde edenlere tepki gösteren Özdemir, "Allah onların belasını versin. Lütfen artık ölüler üzerinden kimse rant devşirmesin, tek istediğimiz budur. Bu evladımızın herhangi bir cemaat veya bir şeyle alakası yoktu pırlanta gibi bir çocuktu. 3 yıl mecburi hizmeti vardı. O süre dolduktan sonra geçen yıl kendisi bana 'abi ben ikinci şark hizmetimi de tamamlamak için tayin istemeyeceğim' dedi. Yani gönüllü olarak devam etti" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığlı Şehidin Yakınları: 'Ölenlerin Üzerinden Kimse Rant Devşirmesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement