Elif Dağdeviren, Hayalindeki Festivali Anlattı - Son Dakika
Güncel

Elif Dağdeviren, Hayalindeki Festivali Anlattı

Elif Dağdeviren, Hayalindeki Festivali Anlattı

52'NCİ Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, festivalle ilgili hayalini, "Festival için bir gün herkesin koşarak Antalya'ya gelip, otel bulamayıp, fazla fazla para ödeyip ev kiralar hale gelmesi, arabaların deli gibi kiralanıp restoranların dolması" sözleriyle açıkladı.

06.12.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

52'NCİ Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, festivalle ilgili hayalini, "Festival için bir gün herkesin koşarak Antalya'ya gelip, otel bulamayıp, fazla fazla para ödeyip ev kiralar hale gelmesi, arabaların deli gibi kiralanıp restoranların dolması" sözleriyle açıkladı.

Elif Dağdeviren ile ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Lara Balıkevi'nde gazetecilerle bir araya geldi. Festivalin önümüzdeki yıllarda daha iyi olması için basınla fikir alışverişinde bulunmak amacıyla buluştuklarını belirten Elif Dağdeviren, bu yılki organizasyonun bir süre ertelenmesi nedeniyle birçok şeye sıfırdan başlamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yıllardır ilk defa sinemaya odaklı ve sinema üzerinden konuların işlendiği bir festival gerçekleştirdiklerini aktaran Elif Dağdeviren, "Yurt dışından gelen birçok konuğun yüzde 90'ının mutlu olduğu bir festival yaşadık. Birbirimize alışıyoruz. Raylar yerine oturuyor. 52 senelik festival geleneklerini koruyor, ancak biz festival ekipleri olarak yenilikler yaşıyoruz. 12 farklı işi aynı anda yapmaya çalışıyoruz. Zor bir süreç oldu. Zaman zaman kırgınlıklar da yaşadık. Fakat gördüğüm kadarıyla bu geceden sonra, önümüzdeki senenin iyi izlerini vererek Antalya'dan ayrılacağız" dedi.

Antalyalılar'dan alınan desteğin önemini bildiklerine de vurgu yapan Elif Dağdeviren, şunları söyledi:

"Bir festival yapılıyorsa o salon dolmalıdır. Konuklar memnuniyetlerini bildirdi ama bunun dışında sürekli söylediğim bir şey vardır. Bir festival hem yaşadığı şehre, hem de sinemaya hizmet etmek zorunda. O nedenle Antalyalıların birlikteliğine çok ihtiyacımız var. Antalya'nın ve sektörün alkışlaması önemliydi. Bu sahiplenmeye layık olmaya çalışıyoruz. Gelecek senelerde AKM de yetmeyecektir diye düşünüyoruz."

Festivale katılan uluslararası konukları tesadüfen seçmediklerini hatırlatan Dağdeviren, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu festivale layık konuklar getirmeliydik ve o konuklara layık festival yapılmalıydı. Jeremy Irons, Kathleen Turner, bu sanatçılar nereye giderse sosyal medyada orası büyük yankı buluyor. İnanılmaz bir etkiyle yayılarak inanılmaz bir damga vuruyor. Cannes ve Berlin'deki film festivallerinde sineme gösterimleri buz dağının görünen tarafı, ama bunun dışında sağlam bir buluşma var o festivallerde. Bu tip isimleri bir araya koyarken, önümüzdeki 10 yılın planlamasını yaparak koyduk. Onların gittiği festivallere dikkat çekilir. Bunun devamının gelmesi lazım ve festivale layık konuk, konuğa layık festivalin yapılması lazım."

'10 GÜN İÇİN NEDEN 11 AY ÇALIŞIYORSUN'

Kendisine sık sık "11 aydır 10 gün için neden çalışıyorsun?" denildiğini de hatırlatan Elif Dağdeviren, konuşmasını şöyle tamamladı: 0

"Her şeyin bir matematiğini yapıyoruz. Hiçbir şey tesadüfi değildir. Örneğin Hindistan'da Bollywood'da tahmin edemeyeceğiniz kadar film çekiliyor. Bu filmlerin çoğunluğu da Amerikalılar'ın ve Avrupalılar'ın çektiği filmler. Ama biz onların nerede çekildiği kısmına bakmadan Bollywood'da çekildiğini bilmiyoruz. Bizim hayalimiz yarın bir gün herkesin koşarak Antalya'ya gelip otel bulamayıp fazla fazla para ödeyip ev kiralar hale gelmesi. Arabaların deli gibi kiralanıp restoranların dolmasıdır."

Bir gazetecinin korteje ilginin az olduğunu hatırlatması üzerine söz alan ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, şehrin büyüdüğünü söyledi. Antalya'nın eski Antalya olmadığına işaret eden Gaye Doğanoğlu, 'Eskiden Antalya'da festival olunca sanatçılar aynı otelde kalırdı. Hala festivali Antalya Kültür Merkezi'nde yapıyoruz. Kortejde hava muhalefeti söz konusuydu. Yapılıp yapılmayacağı endişesi vardı. 500 bin kişiye SMS atıldı. Sokaklar yine de kalabalık, sanatçılar çok memnundu. Eski bayramlar gibi festivaller de eski tadında olmuyor. Ama gençlerin ilgisi güzeldi. Ancak daha çok insanın gelmesini isterdik. Biz her şeyi yaptık, sunduk, takdir halkımızın. Biz ev sahipliğimizi yapıyoruz. Açılışı Türkan Şoray'ın filmiyle yapmamızın en önemli nedenlerinden birisi popüler kültürün iyi filmlerinin de olduğunu göstermekti" diye konuştu.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elif Dağdeviren, Hayalindeki Festivali Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement