Kitabında çocuk istismarını savunduğu söylenen Elif Şafak, sessizliğini bozdu - Son Dakika
Güncel
BBC

Kitabında çocuk istismarını savunduğu söylenen Elif Şafak, sessizliğini bozdu

Mahrem isimli kitabından çocuk istismarını övdüğü söylenen ünlü yazar Elif Şafak, gelen tepkilerin ardından "Ben kurbanın yanındayım, pedofiliyi savunmak söz konusu değil" diyerek kendini savundu.

01.06.2019 07:51  Güncelleme: 08:49

Pedofiliyi öven sözde yazar Abdullah Şevki'nin çocuk istismarını öven ifadelerinin ardından benzer satırları ünlü yazar Elif Şafak'ın da kaleme aldığı iddia edildi. İddiaların ardından tepkilerin odağı olan Şafak, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayarak konu hakkında açıklama yaptı.

Yazar Elif Şafak, Türkiye'de gazeteci, sanatçı, yazar ve akademisyenler için hayatın zorlaşmasını değerlendirirken "Çünkü çok büyük bir antidemokratik, hukuksuzlukların, haksızlıkların yaşandığı bir tünelden geçiyoruz biz. Kelimeyle iştigal eden herkes için çok zor ortam. Musa Kart gibi önde gelen çierlerimizden, sanatçılarımızdan biri yeniden hapse atılabiliyorsa, bütün sanatçılar için ortam çok zor" dedi.

Kitabında çocuk istismarını savunduğu söylenen Elif Şafak, sessizliğini bozdu

"EKREM İMAMOĞLU'NA HAKSIZLIK YAPILDI"

İktidardaki ilk yıllarında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne destek verdiği gerekçesiyle zaman zaman eleştirilen Şafak, "Bu parti iktidara ilk geldiği zaman demokratik reformlar vadederek geldi ve o vaatlerin her biri de önemliydi. O dönem ki söylemle daha sonra yaşadığımız şey arasında muazzam bir fark var" diye konuştu.

Türkiye'de sivil toplumun ve basın özgürlüğünün zayıflamasıyla demokrasinin 'yalnızca seçim sandığında' arandığını ifade eden Şafak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesinin de CHP adayı Ekrem İmamoğlu için 'büyük bir haksızlık olduğunu' söyledi.

"SANATÇILAR OLARAK KONUŞMAMIZ GEREKİYOR"

Şafak sözlerine şöyle devam etti: "Geriye bir tek seçim sandığı kaldı, şimdi o seçimler de iptal ediliyor. Dolayısıyla ben büyük endişe duyuyorum, üzüntü duyuyorum. ve sanatçılar olarak konuşmamız gerektiğini düşünüyorum."

Kitabında çocuk istismarını savunduğu söylenen Elif Şafak, sessizliğini bozdu

"PEDOFİLİYİ SAVUNMAK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Şafak, 'Mahrem' romanındaki bazı ifadelerin 'çocuk tacizi ve pedofiliyi özendirdiği' iddiasıyla sosyal medyada başlatılan kampanya konusunda ise, "Okumadan ileri geri laflar sarf ediyorlar. Ben edebiyatçı olarak kurbanın yanında yer alıyorum, onun gözünden anlatıyorum. Pedofiliyi savunmak söz konusu değil' diye konuştu. Şafak, bu tür 'linç kampanyalarının' sonunda sansür ve otosansüre yol açabileceği kaygısını da dile getirdi.

Elif Şafak, bir hayat kadını olan 'Tekila Leyla'yı, toplumun 'ötekileştirdiği' kesimlerin kurduğu dostluğu ve İstanbul'u anlattığı '10 dakika 38 saniye' adlı son romanını da "Türkiye'nin yalnızlaştırdığı bir kadının hikayesi" olarak anlattı.

Kitabında çocuk istismarını savunduğu söylenen Elif Şafak, sessizliğini bozdu
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Kitabında çocuk istismarını savunduğu söylenen Elif Şafak, sessizliğini bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Sinirli: Pedofiliyi savunmak söz konusu değil de nedir? yok pembe et parçası bilmem ne, bu kadar ayrıntıya ne gerek var? Basbaya bunun adı özendirme de nedir? Zihniyet aynı zihniyet.. 4 2 Yanıtla
  • rosemary: tabi pedofilinin ağzından yazıyı kaleme alın ondan sonra desteklemediğinizi söyleyin. ruhlarınız daki erozyon sizi insanlıktan çıkarmış yok seçim yok yazara sansür diye konuyu başka yöne çekmek seni ve senin gibi düşünenleri masum yapmaz. çocuk bu ya çocuk dünyanın en masum en saf canlıları o pis ellerinizle onlara yapılan zülmü destekler gibi sapığın hislerini yazarsanız sapkınlardan biri de sizsiniz.bir fahişenin bir hırsızın duygularını kendi ağzından kaleme almak aynı değil kıyaslamayın bile 4 1 Yanıtla
  • MİLLİYETÇİ: Bu kim ya sanatçımı ilk defa duyuyorum böyleleri her haltı yerler kimlerle olurlar yapılmayacak şeyleri yaparlar sonra ahkam keserler 3 2 Yanıtla
  • Fatoş: Ülkemizde yaşamamalı.. sınır dışı edilsin 3 1 Yanıtla
  • A: Pedofili ne ya sapıklığa kılıf hastalık falan değil çocuklara uzanan eller kırılsın. 4 0 Yanıtla
  • Vatanim: Kadina pedofili soruluyor o ekrem imamogluna haksizlik yapildi diyor nasil bir kumpasin icine dustu guzel ulkem..yeter artik magdur gibi gorunenlerin yaninda degil artik vatanimizin milletimizin yaninda olma zamani . 3 1 Yanıtla
  • Neden Pedofili: İmamoğlunu haksızlık yapıldı. Ne alaka yav 1 1 Yanıtla
  • Naco: Bu insanlar sınır dışı edilsin 1 1 Yanıtla
  • ilginc: üzerine atilmis bir idda var ama gene gelen giden siyaset yapıyor en kisa cikis yolu 0 1 Yanıtla
  • berke : bi sen eksiktin 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
BBC

Advertisement