Emniyet İstihbarat Ortadan Kaldırılıyor - Son Dakika
Güncel

Emniyet İstihbarat Ortadan Kaldırılıyor

Emniyet İstihbarat Ortadan Kaldırılıyor

Emniyet İstihbarat'taki bütün müdürlerin değiştirildiği ortaya çıktı.

05.07.2013 22:39  Güncelleme: 22:41

Operasyonun son dalgasıyla ise istihbarat kadrosu yarı yarıya daraltlacak ve yetkileri sınırlandırılacak.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile 2 başkan yardımcısı ve kilit roldeki 8 şube müdürü görevlerinden alınmıştı. Emniyet İstihbarat'ta yapılan tasfiyenin ardından Şark tayinleri adı altında, Şark'la ilgili olmayan emniyet yetkililerin tasfiye edildiği öğrenilmişti.

Ancak operasyonun bununla sınırlı olmadığı, sadece şube müdürlerinin değil bütün müdürlerin değiştiği ortaya çıktı.

Tasfiye operasyonundaki son dalga ise teşkilatı derinden sarsacağa benziyor. Emniyet teşkilatındaki 6 bin kişilik istihbarat kadrosunun 3 bin kişiye düşürüleceği ve sayının düşürülmesinin ardından da istihbarat dairesinin yetki ve sorumluluk alanının daraltılacağı ifade edildi.

İşte Radikal'in o haberi:

Emniyet teşkilatında şark tayini atamalarında, rutin dışına çıkılarak aralarında İstanbul, Ankara, İzmir'in de bulunduğu 23 şehrin istihbarat şube müdürlüğündeki değişimin perde arkasını Radikal araladı. Değişikliklerin şube müdürü düzeyinde olmadığı, müdür yardımcıları ve emniyet amirlerinin de başka görevlere atandığı ortaya çıktı. Emniyet teşkilatındaki 6 bin kişilik istihbarat kadrosu da 3 bin kişiye düşürülecek.

Kısa süre önce Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda Ömer Altıparmak ve 13 müdürün görevden alınmasının ikinci aşaması olarak değerlendirilen değişimler sonrası geçen hafta kapsamlı bir yer değişikliği daha yapıldı. İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürlüğü'ne Ahmet Arıbaş, Ankara'ya Cihangir Ulusoy, İzmir'e Kudret Dikmen, Adana'ya Reşat Dinçer, Antalya'ya Hakan Işılak, Bursa'ya İbrahim Karaköse ve Kayseri'ye Erdal Çetinkaya getirildi. Değişim sadece şube müdürü düzeyinde de sınırlı kalmadı. İstanbul İstihbarat Müdürlüğü'nde beş müdür yardımcısı, sekiz emniyet amiri ve başkomiser başka şubelere tayin edilerek, istihbarat kadrolarından çıkarıldı. Diğer illerde de benzer bir uygulama yapılarak müdür yardımcıları ve emniyet amirleri tasfiye edildi.

Kadro 3 bine düşürülecek

İstihbarat Şube'den alınan müdür ve emniyet amirleri polis okullarına, Kaçakçılık ve Organize Şube ve Güvenlik Şubesi gibi yerlerde görevlendirildi. Kritik görev değişikliklerinden sonra 6 bin kişi olan istihbarat kadrolarının düşürülmesi gündemde. Edinilen bilgilere göre; yeni süreçte İstihbarat Dairesi'nin personel sayısının 6 binden 3 bine düşürülmesi planlanıyor. Sayının düşürülmesinin ardından istihbarat dairesinin yetki ve sorumluluk alanının da daraltılacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Emniyet İstihbarat Ortadan Kaldırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement