Emniyet Müdüründen "Dilencilere Para Vermeyin" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Emniyet Müdüründen "Dilencilere Para Vermeyin" Çağrısı

Emniyet Müdüründen "Dilencilere Para Vermeyin" Çağrısı

Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, "İhtiyaç sahibi olanlara yardım etmek isteyen vatandaşlar gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşabilirler" dedi.

15.05.2012 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, "İhtiyaç sahibi olanlara yardım etmek isteyen vatandaşlar gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşabilirler" dedi.

Polisevi'nde basın toplantısı düzenleyen Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, "Gerek esnaf üzerinde gerek toplumumuzda genel asayişi bozacak güvenliği sekteye uğratacak her türlü faaliyetin karşısındayız. Bunlar organize suç örgütleri bağlamında değerlendirilebilir. Ayrıca 2 hafta öncesinde benzeri suç örgütlerine yönelik iki operasyon yaptık. Bu operasyonlarda suç örgütü üyesi olan şahıslar tutuklandı. Bundan sonraki süreçte ise, kayısı sezonu açılıyor. Kayısı ticareti Malatya'nın en gözde ticaret ve faaliyetlerinden birisi. Tüccarlarımızı, ticari faaliyetlerini daha rahat yerine getirebilmeleri adına, birebir kendileri ile kontak kurma aşamasındayız. Üzerlerinde olaki herhangi bir baskı, benzeri bir sıkıntı varsa, bunları dinleyip, bu tür sıkıntıların üzerine gitmeye kararlıyız ve gideceğiz. Hiç kimsenin yaptığı, yanına kar kalmayacaktır" dedi.

Dilencilere karşı bir mücadele başlattıklarını belirten Emniyet Müdürü Aygün, Dilenci Bilgi Formu adı altında bir form geliştirdiklerini ve bu formun yakında Türkiye genelinde de yaygınlaştırılacağını belirterek, genelde üzerlerinde kimlik bilgisi çıkmayan dilencilerin bu form ile Türkiye'nin her yerinde belirlenebileceğini söyledi.

Dilencilerin yardım ve şefkat duygularından, acıma duygularından istifade ederek vatandaşlara el açtığını belirten Aygün, "Bunlar ihtiyaç sahibi değil, bu işi alışkanlık haline getirmiş, toplumun kanayan bir yarası. Vatandaşlardan dilenmek maksadıyla el açanlara para vermeyin, yani kendisini sömürtmeyin. Bunlar gerçekten ihtiyaç sahibi kişiler değil. İhtiyaç sahibi kişileri bulmak için devletin oluşturduğu birçok sosyal yardım kurumları var. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek istiyorsalar, gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşabilirler" dedi.

Aygün, projenin başlangıç tarihi olan 23 Nisan 2012'den bu güne kadar toplam 68 dilenciye Kabahatler Kanununa göre 92 adet idari işlem yapıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İşlem yapılan 68 şahıstan 21 şahısa ekiplerimizce mükerreren işlem yapılmıştır. Ekiplerimiz ilimizin değişik 40 noktasında dilencilere işlem yapmıştır. Yüzde 66'sına tekabül eden 24 nokta cami önleri, diğer noktalar ise Kışla Caddesi, Soykan Parkı civarı gibi merkezi yerlerdir. Dilencilik yapan şahıslar genellikle üzerlerinde kimlik taşımadıklarından işlem yapılan 68 dilencinin fotoğraf ve kimlik tespiti yapılmıştır. İşlem yapılan dilencilerden 30'u Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan, 21'i Belediyeden nakdi ve iaşe yardımı aldığı tespit edilmiştir. Ekiplerimiz dilencilik konusuyla ilgili çalışmalarını bu kayıtlar üzerinden dikkatli ve duyarlı şekilde devam ettirmektedir." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emniyet Müdüründen 'Dilencilere Para Vermeyin' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement