Engelli Öğrencilerin Eğitim Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Engelli Öğrencilerin Eğitim Heyecanı

Engelli Öğrencilerin Eğitim Heyecanı

Sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete açılan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda yeni dönem kayıtları devam ediyor.

03.09.2014 14:36

Sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete açılan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda yeni dönem kayıtları devam ediyor. Toplam 6500 engellinin faydalandığı Engelliler Sarayı'nda 30 branşta 4769 kurs talebi karşılandı. Engelliler Sarayı'nda bugüne kadar kurs gören 300'e yakın kursiyer iş sahibi oldu.

Kursa yeni kayıt yaptırarak eğitim çalışmalarına katılan engelliler arasında Suzan, İbrahim ve Yakup Köksal kardeşler de yer alıyor. Kendilerine yardımcı olan kardeşleri Kübra Köksal'ın da katıldığı kurslarda kardeşler hoşça vakit geçirerek meslek öğrenmeye başladılar. Zihinsel engelli kardeşler kendilerine sorulan sorulara 'gülümseyerek' cevap vermeye çalışırken memnuniyetlerini ifade ediyorlar.

Bütün ilçe sakinlerinin huzuru ve mutluluğu için hizmet veren Bağcılar Belediyesi inşa ettiği modern yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor. Öncelik verilen kadın, çocuk ve yaşlıların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hizmete sunulan projeler her geçen gün yoğun ilgi görüyor. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'ndaki 30 branştaki kursa katılmak isteyen engelliler ile yakınlarının başvuruları devam ediyor.

Kısa süre önce kayıt yaptırarak kurslara katılmaya başlayanlar arasında zihinsel engelli Suzan (35), İbrahim (32) ve Yakup Köksal (43) adlı kardeşler de yer alıyor. Kardeşlerine eşlik ederek kurslara katılan, terapi gören ve meslek öğrenen Kübra Köksal (27), Engelliler Sarayı'na yeni başladıklarını ve kısa sürede huzura kavuştuklarını ifade etti. Dört duvar arasında hayattan kopmuş şekilde yaşayan kardeşlerine çok üzüldüğünü belirten Kübra Köksal, "Annemiz ve babamız vefat ettikten sonra engelli kardeşlerimin bakımı iyice zorlaşmıştı. Hayatları dört duvar arasında geçiyordu. Birkaç gün önce kayıt yaptırarak kurslara katılmaya başladık. Hocalarımız bize çok iyi davranıyorlar. Kardeşlerim kursa sevinçle geliyorlar. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum." diye konuştu. Kardeşlerinin dikiş, nakış, ahşap doğrama ve resim kurslarına katıldıklarını anlatan Kübra Köksal, "Ben de boncuk kursuna katılıyorum. Terapi eğitimi alırken aynı zamanda meslek öğreniyorum. Başkanımız Lokman Çağırıcı'ya çok teşekkür ediyorum. Bizim için sunduğu bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız." dedi.

KEKEMELİK KURSUNA YOĞUN KATILIM

Engelliler Sarayı'nda yoğun ilgi gören kekemelik kursuna da yeni kursiyerler katıldı. Kayıt yaptırır yaptırmaz kurs programlarından faydalanan konuşma bozukluğu, kekemelik, süratli konuşma, tutuklu ve artikülasyon problemi olanlar psikolog ve eğitmenlerin gözetiminde eğitim almaya başladılar. Kursiyerler aralıksız olarak her gün 5 saat süren kurslara katılıyorlar.

EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ

Hizmete sundukları Engelliler Sarayı'nın Avrupa'da bile benzerinin az bulunduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, evlerinden yıllarca dışarı çıkmaya cesaret edemeyen ve sosyal hayatın dışında tutulan engellilere her zaman öncelik tanıdıklarını ifade etti. Çağırıcı, Engelliler Sarayı'nın atölyeleri, rehabilitasyon merkezi ve diğer önemli hizmetleriyle yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Çağırıcı, "Engeliler Sarayımızla birlikte Marmara, Medipol, Aydın, Kemerburgaz, Maltepe, Fatih, Kastamonu, Bolu Abant İzzet Baysal ve Harward üniversiteleriyle işbirliği yaparak önemli projeleri hayata geçirdik." diye konuştu.

Engelliler Akademisi Projesi bünyesinde açılan farklı temel eğitim ve meslek edindirme kursuna farklı engel gruplarında engellilerin katıldığını ifade eden Çağırıcı, 4'er aylık periyotlarla uygulanan kursların temel amacının mesleki eğitimlerle istihdam olgusunu artırmak ve engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak olduğunu vurguladı. Çağırıcı, şunları söyledi: "Bugüne kadar kurslarımızdan 3177 engelli ve engelli yakını faydalandı. Sadece 2013-2014 yılı 1'inci döneminde değişik branşlarda yüzlerce kursiyer eğitim aldı. Engelliler Sarayı açıldığında bu yana 300 kişiye yakın kursiyerimiz de işe yerleştirildi." Çağırıcı yeni dönemde de çok sayıda Bağcılarlıların kurslara başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, "Diktiğimiz fidanların yeşerdiğini görmekten dolayı mutluyum. Emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Engelli kardeşlerimize ve yakınlarına en iyi hizmeti sunmanın heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Öğrencilerin Eğitim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement