Engelliler 1 Günlüğüne Asker Oldu - Son Dakika
Güncel

Engelliler 1 Günlüğüne Asker Oldu

Engelliler 1 Günlüğüne Asker Oldu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 23 engelli, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 1 günlüğüne asker oldu.

10.05.2012 14:08

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 23 engelli, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 1 günlüğüne asker oldu. Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda düzenlenen törende yemin eden engelliler büyük heyecan yaşadı.

Karadeniz Bölge Komutanlığı Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, askerler, engelliler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Albay Yalçın Enç, engellilere yönelik olan temsili askerlik uygulamasının, Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak dünyada örneğinin bulunmadığını söyledi. Engellilere hitap eden Albay Enç, şöyle konuştu:

"Aramıza katılan silah arkadaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermiştir. Bu günün hatırası ve anıları, yüreğinizden çıkmayacak mutlu bir gündür. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Biz bugün bunları gördük, yaşadık. Bundan sonra da gönlümüzün ve komutanlığımızın kapıları sizler için sonsuza kadar açık kalacaktır."

Konuşmaların ardından engelliler, Türk bayrağının üzerine ellerini koyarak hep birlikte yemin etti. Büyük heyecan yaşayan engelliler ve aileleri, yeminin ardından masaların üzerindeki silahlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - Zonguldak/ Ereğli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler 1 Günlüğüne Asker Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement