Engelsiz Eğlence Şenliği'nde Gönüller Bir Oldu - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Eğlence Şenliği'nde Gönüller Bir Oldu

Engelsiz Eğlence Şenliği\'nde Gönüller Bir Oldu

Büyükşehir Belediyesi'nin Engelliler Haftası nedeni ile düzenlediği Engelsiz Eğlence Şenliği'nde anlamlı sahneler yaşandı

15.05.2012 16:49

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Engelsiz Eğlence Şenliği'nde engelliler doyasıya eğlenirken anlamlı sahneler yaşandı. Şenlikte başarıya ulaşmış 3 engelli vatandaşa plaket takdim edilirken engelsiz dostlukların oluştuğu Mektup Arkadaşım Projesi'nde birbirlerine mektup yazan engelli ve engelsiz çocuklar birbirlerini ilk kez gördü.

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Antikkapı Restaurant'ta gerçekleşen şenliğe AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mücahit Aslan, engelli dernekleri yöneticileri, çok sayıda engelli ve yakını katıldı.

SİZLERİN HİZMETİNİZDEYİZ

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gönüllerde, kalplerde sevgi, umut olursa her zaman mutluluğun yakalanabileceğini ifade ederek" Hayatta kader çizgilerimiz farklı olabilir. Aslında engel yok. Eğer gönüllerimiz açıksa, gönüllerimiz umut doluysa, başarıya ulaşmamıza da bir engel olamaz. Engeller yoksa hayatta da engel yok. Bütün engelleri sevgiyle, umutla, çalışarak, azimle aşabilecek kabiliyetlerimiz var. Sizleri çok seviyoruz, sevginin gereği ne ise onu da yapmaya çalışıyoruz. Bütün bedenimizle, benliğimizle sizin hizmetinizde olmaya devam edeceğiz" dedi.

CEMİL MERİÇ ENGEL TANIMAYAN ÖDÜLLERİ

Engelsiz Eğlence Şenliğinde hayatında başarıya ulaşmış 3 örnek engelli vatandaşa Cemil Meriç Engel Tanımayan Başarılar ödülü verildi. Görme Engelli Avukat Emre Kalaycı, İşitme-Konuşma Engelli Karikatürist Ertan Sertöz ve Görme Engelli 2010 Judo Dünya Üçüncüsü Serdar Aydın'a plaketlerini Başkan İbrahim Karaosmanoğlu verdi.

MEKTUP ARKADAŞLARI İLKE KEZ GÖRÜŞTÜ

10 engelli ve 10 engelli ilköğretim okulu öğrencisinin 1 ay boyunca birbirlerini görmeden mektuplaşarak farkındalık oluşturulan Mektup Arkadaşım Projesi töreninde ise duygusal dakikalar yaşandı. İlk kez birbirlerini gören mektup arkadaşları birbirlerine hediyeler verdi. Mutlulukları ve heyecanları yüzlerinden okunan arkadaşları birbirlerinin telefonlarını alarak belki de uzun süre devam edecek bir dostluğa ilk adımlarını atmış oldu. Törende ayrıca mektup koçları olan Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine teşekkür belgeleri verildi.

ARİF AY'A BİLGİSARAY

Yüz de yüz Görme engelli iki engelliye dizüstü bilgisayar dağıtımı sırasında platforma çıkan engelli Arif Ay Başkan Karaosmanoğlu'ndan bilgisayar istedi. Başkan Karaosmanoğlu'na sarılarak isteğini ileten Ay kendisine verilen bilgisayarla çok sevindi. Şenliğin son dakikalarında ise görme engelli Avukat Emre Kalaycı'nın çaldığı klarnet ve yine görme engelli Enes'in orgu ile çaldığı parçalar ile eğlence doruğa çıktı. Parçalar ile ilk önce dans eden engelli ve engelsiz vatandaşlar halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelsiz Eğlence Şenliği'nde Gönüller Bir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement