"Engelsiz Haber"Ler Aa'ya Ödül Getirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Engelsiz Haber"Ler Aa'ya Ödül Getirdi

"Engelsiz Haber"Ler Aa\'ya Ödül Getirdi
06.12.2013 12:14

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Engelsiz Haber Ödülleri'nde, AA İstanbul Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Gümüş'ün de aralarında bulunduğu 118 haber kuruluşu temsilcisine ödül verildi...

Başakşehir Belediyesinin, engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlediği "2. Engelsiz Haber Ödülleri"nde AA İstanbul Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Zeki Gümüş'ün de aralarında bulunduğu 118 haber kuruluşu temsilcisine ödül verildi.

İstanbul Fuar Merkezi'ndeki Engelsiz Yaşam Fuarı çerçevesinde düzenlenen ödül törenine, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile medya temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, törende yaptığı konuşmada, Başakşehir'de "engelsiz ulaşım", "engelsiz tim" gibi hizmetlerle ilçede yaşayanların hayatlarını kolaylaştırma adına önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Başakşehir'in yeni ve en düzenli kentleşmiş ilçelerden birisi olduğunu ifade eden Uysal, engelliler için yaptıkları çalışmalarla da İstanbul ve Türkiye için örnek bir ilçe olmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Engellilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulamalarının zaman zaman toplumda eleştirilebildiğini aktaran Uysal, "Bu konularda proje üretilip icra edilebilmesi, toplumda bu problemin fark edilmesi, toplumun pozitif ayrımcılığı istemesi ve zorlamasıyla mümkündür. Bu duyarlılığı da ancak medyayla gerçekleştirebiliriz" dedi.

Törende, engelliler adına toplumda duyarlılık oluşturduğu belirtilen gazete, radyo, internet sitesi ve haber ajansı temsilcilerine ödülleri verildi.

Belediye Başkanı Uysal'dan, AA İstanbul Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Zeki Gümüş adına ödülü AA muhabiri Etem Geylan aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Engelsiz Haber'Ler Aa'ya Ödül Getirdi - Son Dakika


Advertisement