Engelsiz Mikrofon Yarışmasının Finalistleri Mavi Turda - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Mikrofon Yarışmasının Finalistleri Mavi Turda

Engelsiz Mikrofon Yarışmasının Finalistleri Mavi Turda

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 19 Haziran'da düzenlenecek olan görme engellilerin katılacağı Engelsiz Mikrofon Ses Yarışmasına katılmaya hak kazanan 12 finalist aileleri ile birlikte geldikleri Alanya'da kendileri için organize edilen mavi tura katıldı.

18.06.2014 13:49

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 19 Haziran'da düzenlenecek olan görme engellilerin katılacağı Engelsiz Mikrofon Ses Yarışmasına katılmaya hak kazanan 12 finalist aileleri ile birlikte geldikleri Alanya'da kendileri için organize edilen mavi tura katıldı. "Görmesek de hissederiz" diyen görme engelli yarışmacılar aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendi.

Alanya'da, 19 Haziran'da düzenlenecek görme engellilerin katılacağı Engelsiz Mikrofon Ses Yarışması için geri sayım başladı. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek yarışma öncesi Türkiye'nin dört bir yanından 12 finalist Alanya'ya geldi. Neşe-i Muhabbet Korosu kurucusu Ünal Ayaz ve görme engelli proje sahibi Habibe Özdil tarafından karşılanan finalistler ve aileleri önce konaklayacakları otellere yerleştirildi ardından kendileri için özel olarak organize edilen mavi tura çıktı.

Alanya iskelesinden Alperen-1 adlı tekne ile mavi tura çıkan görme engelli yarışmacılar ve aileleri Alanya Kalesi civarında gezdirildi, Alanya Kalesi hakkında bilgilendirildi. Yaklaşık iki saat denize kalan ve teknede gönüllerince eğlenen yarışmacılar ve aileleri organizasyonun ardından karaya çıktı.

Projenin önderliğini yapan görme engelli Neşe-i Muhabbet Korosu üyesi Habibe Gülden Özdil, şöyle konuştu: "Amacımız bizlerde var olduğunu göstererek, bizleri yok sayamazsınız demek. Bunun içinde Türkiye'de bir ilk olan Engelsiz Mikrofon adlı ses yarışmasını düzenledik. Şimdi ise Türkiye'nin dört bir yanından gelen finalistleri ağırlıyoruz." Yarışma gecesi Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi sonucu duydukları üzüntüyü dile getirmek ve Soma'yı unutmadıklarını göstermek adına baretle sahneye çıkacaklarını belirten Özdil, "Yarışmamızda bize destek veren kurum ve sponsor firmalara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yarışmaya Diyarbakır'dan katılan görme engelli Şükrü Dinç de görme engelliler için tasarlanan internet sitelerinden böyle bir yarışma düzenleneceğini duyarak başvuruda bulunduğunu belirterek "Ön elemeyi geçtim. Bu güzel organizasyonla Alanya'ya geldik son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.

Görme engelli Meral Adinikli de Amasya Devlet Hastanesi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İnternet üzerinden yarışmaya katıldım ve finalist oldum. Şu an bana refakat eden eşimle birlikte Alanya'dayız ve harika vakit geçiriyoruz. Bizleri görmezden gelmeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

19 Haziran akşamı saat 20: 00 de Cikcilli Düğün Salonunda düzenlenecek yarışmaya katılımın yüksek olması bekleniyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelsiz Mikrofon Yarışmasının Finalistleri Mavi Turda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement