Engin Kuduğ Bergama Sevdasından Vazgeçemedi - Son Dakika
Güncel

Engin Kuduğ Bergama Sevdasından Vazgeçemedi

Engin Kuduğ Bergama Sevdasından Vazgeçemedi

Onlarca ünlü onun bestelerini seslendiriyor, dünyada bir çok ülkeye gitti ama yine de Bergama sevdasından vaz geçemedi.

25.03.2013 11:29

Bergamalıların Mukaddes anası olan Mukaddes Kuduğ'un küçük oğlu olan Engin Kuduğ çalışmalarını şimdide Bergama'daki evinde sürdürüyor.

Evli çiftlere, yeni doğan bebeklere bile özel günleri için şarkılar yazan Engin Kuduğ, her şeyim annem ve dünya da en güzel şehir Bergama diyor"

Röportaj: Bu ay Bergama'nın tanınmış ailelerinden biri olan Kuduğ ailesinin küçük oğlu Engin Kuduğ'un evine konuk olduk. Kendisi bizi tüm misafirperverliğiyle ev stüdyosunda ağırladı. Yaptığı işlerden ve hayallerinden bahsetti.

- Neden İstanbul değil de Bergama?

EK- İstanbul ile bağımı koparmadım ama İstanbul koca bir kaos. Orada yaşamak insana mutluluk yerine üzüntü ve sıkıntı veriyor. Taşı toprağı altın diyorlar doğru, ama artık çok zeki ve uyanık olmalısınız, hatta biraz da ötesine geçip hilekar davranmanız gerekiyor orada. Bu da bana uymuyor, yaradılışım icabı sakin biriyim ve tüm sorunları sükunet içinde, akılcı yöntemlerle çözüyorum. Bu da İstanbul formatına uymuyor. Ben burada doğdum, bana burası yarıyor. Dediğim gibi İstanbul ile bağlarımı koparmadım, teknoloji sağolsun işimi yaparken İstanbulda olmam gerekmiyor. Ayrıca annemi yalnız bırakamam. Aslında şöyle demeliyim, kendimi annemsiz bırakamam. O hayatımdaki en büyük enerji kaynağım. İzlemekten, bakmaktan, duymaktan, varlığını ve duasını hissetmekten, yanında yaşamaktan müthiş keyifler aldığım tek insan o.

- Annen de seninle olmaktan keyif alıyordur o zaman.

EK- Onu mutlu etmek için yapmayacağım hiç bir şey yoktur.

- Seni çocukluğundan beri biliriz, hep teknolojiyi takip etmişsindir ve hep içindesindir,

gördüğümüz kadarıyla da hala bırakmıyorsun.

EK- Teknolojinin yaşam kalitesini artıran önemli bir unsur olduğunu düşünüyorum. Sonuçta mutlu olmak için yaşıyoruz ve teknolojiyi doğru kullanırsak bizi mutlu ettiğini görürüz.

- Peki Engin bize biraz neler yaptığından bahseder misin?

EK- Hep beste yapıyorum. Bir gün hepimiz göçüp gideceğiz, ben dünyada bir şeyler bırakmak istiyorum. Belki yaptıklarımla anılırım, bunu hayal etmek bile güzel. Yaptığım besteler seviliyor ve sanatçılar tarafından seslendiriliyor. Hülya Avşar, Demet Akalın, Orhan Gencebay, Işın Karaca, Deniz Arcak gibi bir çok ünlü sanatçı bestelerimi seslendiriyor bu da beni çok mutlu ediyor. Ancak müzik piyasasında internet ve korsan sektöre çok kötü bir darbe vurdu. Kimse albümden para kazanamıyor çünkü halkımız emeğin karşılığını verip satın almıyor onun yerine internetten bedava indiriyor. Ben de müzik işini minimize etmeyi ve bireysele indirmeyi planladım. Şu an kişiye özel beste yapıyorum.

- Çok enteresan açar mısın biraz?

EK- Yedi tema besteledim, Anne İçin, Baba İçin, Yeni Doğan Bebeğe Ninni, Doğumgünü Şarkısı, Evlilik Yıldönümü Şarkısı, Özür Şarkısı ve Aşk Şarkısı. Müzik, sözler her şey hazır sadece isimler yok. Müşteriden isim geliyor ve ben stüdyoda gerekli yere ismi okuyup Mp3 olarak firmaya yolluyorum. Onlar da CD'ye basıp ambalajlayıp müşteriye yolluyorlar. Anlattığım kadar kolay olmuyor tabi ki, yeni okunan ismin diğer frekanslarla eşlenmesi ve dublelerinin de okunması gerek, en basiti bile itina gerektiriyor. Sonuçta yıllarca dinlenebilecek bir eser meydana getiriyorum. Dünyada sadece Amerika'da ve Türkiye'de var bildiğim kadarıyla ve Türkiye'de ben yapıyorum.

- Çok güzel, eminim insanların çok hoşuna gidiyordur. Peki bunların dışında Bergama'da neler yapıyorsun? Vaktin iş dışında nasıl geçiyor?

EK- Devamlı annemle ilgileniyorum. Biliyorsun her sene 23 Nisan'da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sünnet ettirir. Bu sene 50. yıldönümü, tam 50 yıldır tüm enerjisiyle bu sünnetleri organize eder. Annemim bu enerjisi bana çok kutsal gelir. O çok özel bir insan. Kimseye benzemiyor, kimse de ona benzeyemiyor. Kendisini ihtiyaç sahiplerine adamış bir kere, yaptıklarını aşk ile yapıyor. Maneviyaıtn güzelliğini bize göstermek için indirilmiş bir melek olduğunu düşünüyorum. İsmi gibi mukaddes bir insan.

- Engin bu güzel sohbet için çok teşekkür ediyoruz. Ayrılmadan önce Bergama'ya bir mesajın var mı?

EK- Olmaz olur mu? Bergama'nın kıymetini,değerini bilmemiz için artık bir şeyler yapmalıyız. Bergamalı çok özel bir insan. Hiç bir şehrin vatandaşı gibi değil. Senin yanındaysa bir şeyler beklediği için değil senin yanında olmak için yanındadır. Bergama'da iş, dostluktan sonra geliyor, bana göre bu çok güzel. İşte bu değerler artık kaybolmaya yüz tutmuş. Bergamalı olarak birbirimizi destekler, yanında olursak kimse bizi yıkamaz. Egolarımızdan sıyrılırsak gerçek mutluluğa ulaşır, ulaştırırız.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engin Kuduğ Bergama Sevdasından Vazgeçemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement