Enver Paşa'nın Torunu Osman Mayatepek Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Enver Paşa'nın Torunu Osman Mayatepek Hayatını Kaybetti

Enver Paşa\'nın Torunu Osman Mayatepek Hayatını Kaybetti

Enver Paşa'nın torunu, Brezilya'nın Alanya Fahri Konsolosu Osman Mayatepek, yaşamını yitirdi.

01.11.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enver Paşa'nın torunu, Brezilya'nın Alanya Fahri Konsolosu Osman Mayatepek, yaşamını yitirdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Osman Mayatepek (66), bir süredir tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün gece hayatını kaybetti.

Mayatepek'in yakın dostu Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeni Alanya Gazetesi'ne de yazan Mayatepek'in Enver Paşa'nın tek torunu olduğunu söyledi.

Mayatepek'i dedesi ile gurur duyan bir torun olarak tanıdığını, önemli bir şahsiyeti kaybettiklerini dile getiren Dim, şunları söyledi:

"Ayaklı bir tarihti. Yakın tarihimiz için önemli bir şahsiyetti. Bir kütüphane gibiydi. Dedesi Enver Paşa'nın kullandığı eşyalarını topluma mal etmişti. Enver Paşa ile ilgili birçok program, dizi film ve belgesele Osman Mayatepek'in arşivinden topluma kazandırdığı mektuplar, eşyalar yol gösterdi. Bu anlamda kendisini bir görevli, misyoner olarak hissediyordu. Enver Paşa'nın, Osmanlı ve Türk tarihindeki yerini anlatmaktan keyif ve gurur duyuyordu."

Mayatepek'in yaz aylarını Alanya'da geçirdiğini aktaran Dim, "15 yıldır burada yaşıyordu. Rumlardan kalan tarihi yapılardaki evde kalıyordu. Bu evlerde birçok büyük devlet adamını ağırladı. En son Ürdün Prensi Ali de kaldı. Kendisi ayrıca Georgetown Üniversitesi mezunuydu ve üniversitenin Türk Kürsüsü kurucu başkanıydı." dedi.

Osman Mayatepek kimdir?

Enver Paşa'nın kızı Türkan'ın Mayatepek'in oğlu olan Osman Mayatepek, 1950 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde doğdu. Mayatepek, Georgetown Üniversitesi Dış İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

Diplomat olarak görev yapan Mayatepek, yaşamının bir bölümünü yurt dışında geçirdi. Mayatepek, 1983'ten itibaren bir süre Ankara'da yaşadı. Daha sonra Alanya'ya yerleşen Mayatepek, Alanya Kalesi'ndeki evinde hayatını sürdürüyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enver Paşa'nın Torunu Osman Mayatepek Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement