Erasmusıstanbul" Türk ve Fransız Öğrencileri Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Erasmusıstanbul" Türk ve Fransız Öğrencileri Buluşturdu

Erasmusıstanbul" Türk ve Fransız Öğrencileri Buluşturdu

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Erasmus değişim programıyla 2015-2016 öğrenim yılında, 850 Fransız öğrencinin eğitim için Türkiye'yi tercih ettiğini belirterek, "Fransa'da okuyan Türk öğrenci sayısı da 3 binin üzerinde.

15.12.2016 23:39

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Erasmus değişim programıyla 2015-2016 öğrenim yılında, 850 Fransız öğrencinin eğitim için Türkiye'yi tercih ettiğini belirterek, "Fransa'da okuyan Türk öğrenci sayısı da 3 binin üzerinde." dedi.

Öğrenci değişim programı Erasmus vasıtasıyla Istanbul'a gelen Fransız öğrenciler ile aynı şekilde Fransa'da okumuş Türk öğrenciler, Fransız Sarayında düzenlenen "ErasmusIstanbul" partisinde bir araya geldi.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Buchwalter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez düzenlenen partinin gelenekselleşmesini dilediğini belirterek, dünyanın el ele veren gençlerle çok renkli ve güzel olacağını söyledi.

Bir Türk öğrencinin, Fransa'da üniversite okumak için birçok sebebinin olduğunu dile getiren Buchwalter, bunların başında ülkenin yaşam kalitesi ve kültürel ortamının geldiğini vurgulayarak, "Üniversite eğitiminin ücretsiz olması ve kendi vatandaşı ile yabancı öğrencilere tanınan hakların aynı olması da diğer sebepler. Beş kıtada, 300 milyondan fazla kişinin konuştuğu Fransızca dili, diplomasi ve hukuk dilidir. Türkiye'de toplam 8 bin öğrenci Fransızca eğitim veren okullarda okuyor. Bunlar aynı zamanda ikinci bir dile de hakim. Fransızca bilenler, Türkiye'deki 500'den fazla Fransız firmasında çalışma imkanına sahip." diye konuştu.

Erasmus değişim programıyla 2015-2016 öğrenim yılında, 850 Fransız öğrencinin eğitim için Türkiye'yi tercih ettiğini ve Fransa'da okuyan Türk öğrenci sayısının da 3 binin üzerinde olduğunu aktaran Buchwalter, şunları kaydetti:

"Türkiye ile Fransa arasında çok güçlü siyasi ve kültürel ilişkiler var. Biz de bu gecede Fransa'ya giden Türk öğrenciler ile Fransa'dan gelen öğrencileri kaynaştırmak istedik. Buluşsunlar, kaynaşsınlar ve bu yoğun ilişkilerimizi daha da geliştirelim istedik. Türkiye'ye gelen Fransız öğrenciler bizlere her fırsatta Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Ben de Marmara Üniversitesinde okutmanlık yaptım. Türkiye'ye gelmek benim hayatımı değiştirdiği gibi onların da hayatlarına çok şey katacaktır."

Erasmus programı ile Türkiye'ye gelen 20 yaşındaki Fransız öğrenci Caillaud Talthieu, Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde okuduğunu ve 4 aydır Türkiye'de olduğunu belirterek, "Türkiye'de yaşamak çocukluk hayalimdi. Çünkü Türkiye çok zengin bir tarihe sahip. Aynı şekilde çok güzel bir ülke. Burada olmaktan çok mutluyum, İstanbul muhteşem bir şehir ve her gün yeni bir şey keşfediyorum." şeklinde konuştu.

Değişim programı ile eğitimini Fransa'da sürdüren 22 yaşındaki Uğur Sincar ise lisede İngilizce eğitim aldığını ancak Fransız edebiyatına ilgisi dolayısıyla bu ülkeye gittiğini ifade ederek, Fransa'da umduğundan daha iyi karşılandığını ve hayata dair eşsiz tecrübeler edindiğini söyledi.

Fransız Hava Yollarının (Air France) sponsorluğunda düzenlenen partide yapılan çekilişte, bir Fransız bir de Türk öğrenciye İstanbul- Paris uçak bileti hediye edildi.

Partide, öğrenciler, DJ Yakuza ve DJ CAK'ın parçaları eşliğinde eğlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erasmusıstanbul' Türk ve Fransız Öğrencileri Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement