Erciş'te 45 Kişiye Mezar Olan Apartmanın Davası Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Erciş'te 45 Kişiye Mezar Olan Apartmanın Davası Sonuçlandı

Erciş\'te 45 Kişiye Mezar Olan Apartmanın Davası Sonuçlandı

Van'da 4 yıl önce meydana gelen depremden etkilenerek Erciş İlçesi'nde yıkılan ve 45 kişiye mezar olan 'Dağ Apartmanı'nın 2 müteahhit ve mühendise 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi.

24.12.2015 15:26

Van'da 4 yıl önce meydana gelen depremden etkilenerek Erciş İlçesi'nde yıkılan ve 45 kişiye mezar olan 'Dağ Apartmanı'nın 2 müteahhit ve mühendise 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi. Bu ceza, 60 bin 800 lira para cezasına çevrildi. Bina sahibi İrfan Dağ, binada kendilerinin de oturduğunu ve ailesinden 5 kişi ile ortaklarını bu depremde kaybettiğini, bu nedenle davadan beraat beklediklerini söyledi.

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde merkez üssü Tabanlı Mahallesi olan Richter ölçeğine göre, 7.2 büyüklüğünde ilk deprem, en büyük zararı Van'a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Erciş ilçesine verdi. Büyük bir büyük yıkıma neden olan depremde, ilçedenin yaklaşık 3'te 2'lik bölümü zarar gördü. 601 kişinin öldüğü Erciş İlçesi'nde yaralar sarılamaya çalışılırken, 45 kişiye mezar olan Dağ Apartmanı ile ilgili Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı.

Dağ Apartmanı müteahhitlerinden İrfan Dağ ve Celal Yıldız ile İnşaat Mühendisi Murat Kazancı, hakkında 'Bilinçli Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma' suçundan Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava geçen hafta karara bağlandı. Mahkeme, apartmanın müteahhitlerinden Dağ, Yıldız ile inşaat mühendisi Kazancı'ya 10'ar yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların tutum ve davranışlarını da göz önünde bulundurararak hafifletici nedenlerden dolayı bu cezayı 8 yıl 4 ay hapis cezasına, ardından günlüğü 20 TL'den toplam 60 bin 800 TL adli para cezasına çevrildi.

Yıkılan apartmanda eşi, 2 kızı, 2 yeğeni ve ortaklarını da kaybeden müteahhit İrfan Dağ, konuşmak istemediğini ancak bu davadan berat beklediklerini söyledi. Ailesini kaybettiğini belirten Dağ, "Binada ailemle birlikte biz de oturuyorduk. Şans eseri deprem günü binada olmadığım için hayattayım. Bu üzücü olaydan dolayı büyük bir mağduriyet yaşamaktayım. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciş'te 45 Kişiye Mezar Olan Apartmanın Davası Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement