Erdek'te Hortum Dehşeti - Son Dakika
Güncel

Erdek'te Hortum Dehşeti

Erdek\'te Hortum Dehşeti

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Karşıyaka Beldesi'nde 15 dakika etkili olan hortum, ağaçları kökünden söktü.

23.09.2011 19:19

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Karşıyaka Beldesi'nde 15 dakika etkili olan hortum, ağaçları kökünden söktü. Hortumun etkisiyle çok sayıda tavuk üretim çiftliğinin çatısının uçması sonucu 3 bine yakın tavuk telef oldu.

Karşıyaka Beldesi'nde bugün saat 15.30 sıralarında başlayan ve 15 dakika süren hortum çok sayıda tavuk üretim çiftliğinin çatısının uçmasına neden oldu. Çöken çatıların altında kalan 3 bine yakın tavuk telef olurken, zeytin ağaçları kökünden söküldü. Tavuk çiftliği sahibi Nida Gedik, hortumun tavukhanenin çatısını uçurduğunu ve çok sayıda tavuğunun telef olduğunu belirterek, "Diğer tavuklarımızı başka tavukhanelere nakletmeseydik zararımız daha da büyük olacaktı. Kendimizi tavukhaneden dışarı zor attık. Ben 55 yaşındayım ömründe böyle bir şey görmedim. Maddi kayıplarımız büyük. Her şeyden önemlisi canımızı zor kurtardık" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik de, 15.30 sıralarında beldelerinde etkili olan hortum 15 dakikada çok sayıda tavukhanenin çatısını uçurduğunu ve 2 bine yakın zeytin ağacına zarar verdiğini kaydederek, "Çok sayıda büyükbaş hayvan damında da ciddi hasarlar oluştu. Yerel yönetim olarak Erdek İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerle hasar tespit çalışmalarına başladık. Yarın Balıkesir'de olacak olan Tarım Bakanımız Mehdi Eker'e de konuyu aktararak kendisinden destek isteyeceğim" dedi. - Balıkesir/ Erdek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdek'te Hortum Dehşeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement