Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Görüştü

17.09.2015 17:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Kudüs'te Harem-i Şerif'e yönelik ihlaller ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa ve Müslümanlar'ı hedef almasının özellikle İslam dünyasında büyük infiale neden olduğuna dikkati çekerek, bu konuda uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin Devletinin kurulmasını kabullenmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise Kudüs'teki gidişatın kendilerini de kaygılandırdığını, iki devletli bir çözümün Fransa tarafından da desteklendiğini belirtti. Erdoğan ve Hollande'ın görüşme sırasında, yasa dışı göç ve Suriyeli sığınmacılara ilişkin konular da dahil olmak üzere bölgesel sorunlarla ilgili yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement