Ereğli'de balıkçıların yüzü gülüyor - Son Dakika
Güncel

Ereğli'de balıkçıların yüzü gülüyor

Ereğli\'de balıkçıların yüzü gülüyor

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Ereğli ilçesinde geçen yıl 724 ton olan hamsi sevkiyatı, bu yıl yüzde 108 artışla bin 500 tona ulaştı.

03.11.2013 12:42

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Ereğli ilçesinde geçen yıl 724 ton olan hamsi sevkiyatı, bu yıl yüzde 108 artışla bin 500 tona ulaştı.

AA muhabirinin Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, ilçe açıklarında yakalanan bin 500 ton hamsi, Ereğli Limanı'ndan Türkiye'nin büyükşehirleri başta olmak üzere çok sayıda ile sevk edildi.

Resmi verilere göre, geçen yıl 724 ton, bu yıl ise 12 günde bin 500 ton hamsi yakalandı. Karadeniz'e açılan 40'a yakın teknenin 1 Kasım'da 110 ton hamsi avladığı belirtildi.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ereğli açıklarında tutulan hamsinin İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Konya ve İzmir olmak üzere çeşitli illerin balıkhanelerine karayoluyla ulaştırıldığını söyledi.

Resmi verilere göre son 12 günde ilçe açıklarında bin 500 ton hamsi yakalandığını vurgulayan Yılmaz, "Türkiye'nin her noktasına Ereğli Limanı'ndan Karadeniz'de tutulan hamsiler gönderiliyor. Ülkemizin her köşesine hamsinin Ereğli Limanı'ndan gittiğini söyleyebiliriz. Şu an balıkçı esnafının ve vatandaşın da yüzü güldü. Hamsinin 10 gün daha devam etmesini bekliyoruz. Böyle bir durumda yaklaşık 2 bin ton hamsi tutulacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

İlçede 25 yıldır balıkçılık yapan Sulhi Erkul ise bu yıl hamsi bereketi yaşandığını belirterek, "Hamsi bolluğu nedeniyle vatandaşların da balıkçıların da yüzü gülüyor. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl hamsi bereketli geldi. 'Bu yıl tutulan hamsi, geçen yılı ikiye hatta üçe katladı' diyebiliriz. Ereğli'nin en önemli özelliği ise balıkların bu bölgede tutuluyor olmasıdır. Bölgeye değil, Türkiye'nin hemen hemen her noktasına balık buradan gidiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ereğli'de balıkçıların yüzü gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement