Ergenekon Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası Yarına Ertelendi

Ergenekon Davası Yarına Ertelendi

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nın 190.duruşmasında tutuklu sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı talapleri alındı.

29.05.2012 17:24

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nın 190. duruşmasında tutuklu sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı talapleri alındı. Talep bölümünde söz alan Danıştay'a saldırı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması dosyasının tutuklu sanıklarından Erhan Timuroğlu, tutuklu sanık Mustafa Balbay'ın dünkü konuşmasına değinerek "Ben Cumhuriyet Gazetesi yazarıyım ve Cumhuriyet Gazetesini bombalayanlarla birlikte yargılanıyorum. Olayın kara mizah yanı, bombalamaktan yargılanan sanıklarla koridorda karşılaştığımda bana 4 ayrı iddianame anlatıyorlar" sözlerine değindi. Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması dosyasından yargılandığını belirten Timuroğlu, gazeteye el bombası atmadığını, Balbay'ın kendisiyle konuşan kişinin kim olduğunu söylemesini istedi. Timuroğlu, "Balbay, benim emsalim değil. Muhatap olacak değilim" dedi. 7 yıldır tutuklu olarak yargılandığını belirten Timuroğlu, tahliyesini talep ederek konuşmasını tamamladı.

Bir süredir duruşmalara gelmeyen tutuklu sanık emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın avukatı Murat Ergün de mahkemeye dilekçe sunarak müvekkili Hasan Iğsız'ın duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Avukat Ergün, mahkemeye sunduğu dilekçesinde CMK'nın 196. maddesinde "Mahkemece sorgusu yapılmış olan sanık isterse, mahkeme sanığı duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutabilir" ifadelerine yer verildi. Avukat Ergün dilekçesinde, yargılamanın ileriki aşamalarında gerek doğduğunda, sanık Iğsız'ın tekrar duruşmada hazır edilebileceğini de belirtti. Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanıklarda tahliyelerini istedi. Avukat ve sanıkların taleplerinin alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 08.45'e erteledi. - İstanbul/ Kağıthane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement