Erkekler Pişirdi, Kadınlardan Oluşan Jüri Puan Verdi - Son Dakika
Güncel

Erkekler Pişirdi, Kadınlardan Oluşan Jüri Puan Verdi

Erkekler Pişirdi, Kadınlardan Oluşan Jüri Puan Verdi

'Sofradayız Karahacılı' Yemek Yarışmasında 5 Kişiden Oluşan Erkek Yarışmacıların Pişirdiği Yemeğe, Kadınlardan Oluşan 4 Kişilik Jüri Puan Verip, Dereceye Girenleri Belirliyor.

06.02.2011 18:20

YOZGAT'ın Çekerek İlçesi'ne bağlı Karahacılı köyünde düzenlenen 'Sofradayız Karahacılı' yemek yarışmasında 5 kişiden oluşan erkek yarışmacıların pişirdiği yemeğe, kadınlardan oluşan 4 kişilik jüri puan verip, dereceye girenleri belirliyor. Köyde her hafta bir yarışmacı erkeğin içinde tatlı, çorba ve salataların da bulunduğu 10 çeşit ayrı yemek, kadınlardan oluşan jürinin önüne sunuluyor. Bu hafta ücüncü yarışmacı, yaptığı yemeklerle jüni önünde ter döktü. Beşinci hafta sonunda birinci olan yarışmacıya bulaşık makinesi, ikinciye televizyon, üçüncüye ise fırın verilecek.

'Sofradayız Karahacılı' yemek yarışmasında daha önce Adem Çınar ile İsmail Aktaş, hafta sonu ise Ali İnce'nin yemeği yarıştı. Jüri, erkeklerin yaptığı yemekleri teker teker tadıp, yaptıkları eleştirilerle birlikte verdikleri puanlarla birinciyi belirlemeye çalışıyor.

Karahacılı köyünde Bilal Aktaş (25) tarafından organize edilen yarışmaya Adem Çınar (43), Ali İnce (32), İsmail Aktaş, Ahmet Ünal (45) ve İsmail Kılıç (40) yarışmacı olarak katıldı. Beş hafta sürecek yarışmada her hafta bir yarışmacı Çekerek ve yöresinin yemeklerini yaparak 4 kişiden oluşan bayan jüriyinin önüne çıkıyor. Jüri üyelerinin verdiği puanlarla ilk üç dereceye giren yarışmacıya ise ödül olarak bulaşık makinesi, televizyon ve fırın verilecek.

Üçüncü haftanın yarışmacısı olan Ali İnce, yemek konusunda bayanlar kadar iddialı olduğunu belirtirken, "Yemek pişirmek o kadar da zor değil. Bizler yöremize ait yemekleri pişiriyoruz. Bu konuda bayanlar kadar iddialıyız. Hatta bayanlardan daha güzel yemek yapabiliriz. Yemek konusunda şimdi onları daha iyi anladık. Bizleri eleştiriyorlar. Bizler yemek konusunda nasıl onları eleştiriyorsak, şimdi de onlar bizi eleştiriyor. Bu eleştiriler bazen çok fazla oluyor. Fakat bu yarışmaya katıldığımız için çok mutluyuz" dedi.

Bayan jüri üyesi Şehriban Alan ise erkeklerin yemek konusunda becerikli olduklarını ifade ederken, "Bu yemeği erkeklerin pişirmesi ve bizlerin puan vermesi çok güzel bir duygu. Eşlerimizin böyle yemekler yaparak burada hazırlamaları çok hoşumuza gitti. Burada jüri üyesi olmamız da çok güzel bir duygu. Tattığım yemekler konusunda yaptığım eleştiriler, daha iyi yemek pişirmeleri içindi. Artık eşimin de evde yemek pişirmesini istiyorum" dedi.

'Sofradayız Karahacılı' programını organize eden Bilal Aktaş, erkeklerin yemek yapma konusunda pratiklerini göstermek istediklerini söyledi. Aktaş, "Köyümüzde yarışma programı ile erkeklerin yemek yapmadaki pratikliklerini insanlara göstermek istedik. Bu durum, her kesimden olduğu gibi özellikle bayanlarımızın da ilgisini çekti. Beş erkek yarışmacımız ve dört bayan jüri üyemizden oluşan yarışmamız 5 hafta sürecek. ve yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılarımıza çamaşır makinesi, televizyon ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Yemek pişirmesini öğrenen erkeklerin, şu anda bayanlara ihtiyacı yok zannediyorum. Bundan sonra da öyle olacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erkekler Pişirdi, Kadınlardan Oluşan Jüri Puan Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement