Erü'den İspanyol Bilim Adamına Fahri Doktora - Son Dakika
Güncel

Erü'den İspanyol Bilim Adamına Fahri Doktora

Erü\'den İspanyol Bilim Adamına Fahri Doktora

İspanyol bilim adamı Prof. Dr. Casanueva'ya Erciyes Üniversitesince fahri doktora unvanı verildi

05.11.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Senatosu, bilime yaptığı katkılar ve üniversitede yürütülen çalışmalara sağladığı destekler dolayısıyla İspanyol bilim adamı Prof. Dr.  Felipe Casanueva'ya fahri doktora unvanı verdi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Cübbe Giyme ve Fahri Doktora Belgesi Takdim Töreni"nde yaptığı konuşmada, dünyaca ünlü bilim adamı Casanueva'yı konuk etmekten ve kendisine fahri doktora unvanı vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Casanueva'nın endokrinoloji alanında dünyanın saygın bilim adamlarından biri olduğunu belirten Keleştemur, "Casanueva, Türkiye'nin endokrinoloji alanında dünyayla ilişki kurmasında ve bu alandaki temaslarının gelişmesinde ve güçlenmesinde önemli rol oynamıştır. Türkiye Endokrinoloji Derneğinin kuruluşunda ve bu derneğin uluslararası tanınırlığında çok önemli çalışmaları olmuştur. Bir Türk bilim adamı gibi dünyanın her yanında bizimle birlikte olmuş ve beraber hareket etmiştir. Ayrıca, endokrinoloji ve metabolizma alanında çalışan Türk bilim adamlarına yol göstermiş ve yardımcı olmuştur. Erciyes Üniversitesinin yürüttüğü tüm çalışmalara destek vermiştir. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kayseri Olgunlaşma Enstitüsünce özel hazırlanan ve Selçuklu motifleriyle süslenen cübbeyi Casanueva'ya giydiren Keleştemur, İspanyol bilim adamına fahri doktora belgesini takdim etti.

California San Diego Üniversitesinden Prof. Dr. Casanueva ise Türkiye'nin önemli bilim yuvalarından biri olan Erciyes Üniversitesinden fahri doktora belgesi almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Atatürk hayranı olduğunu dile getiren Casanueva, Türk bilim adamlarıyla ortak çalışma yapmaktan gurur duyduğunu ve bu ilişkileri daha da arttırmak istediğini belirterek, "Türkiye'de, Türk bayrağı ve Atatürk posteri altında fahri doktora belgesi almaktan mutlu oldum, onur duydum" dedi.

Törene, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile İtalyan bilim adamı Ezio Ghigo ve yurt içinden bazı akademisyenler katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erü'den İspanyol Bilim Adamına Fahri Doktora - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement