Eş Başkanlar ve Milletvekilleri Suriçi'ndeydi - Son Dakika
Güncel

Eş Başkanlar ve Milletvekilleri Suriçi'ndeydi

Eş Başkanlar ve Milletvekilleri Suriçi\'ndeydi

Diyarbakır Sur'da yasakların kalkması üzerine HDP Diyarbakır milletvekilleri, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, ilçede incelemede bulunup, vatandaşlarla görüştü.

11.12.2015 17:28

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının sona ermesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı, Gültan Kışanak, ilçe belediyelerin eş başkanları, HDP Diyarbakır milletvekilleri, DBP, HDP il ve ilçe eş başkanları ile meclis üyeleri Sur Belediyesi'nde bir araya geldi.

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına rağmen giriş çıkışların polis kontrolünde yapıldığı ilçeye giden Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, HDP Diyarbakır milletvekili Çağlar Demirel, Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ile il yöneticileri Savaş Mahallesi'ndeki Kurşunlu Camii'de (Fatihpaşa Camii) incelemede bulundular.

Camii içinde bir açıklama yapan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, sokağa çıkma yasağıyla insanların katledildiğini, kültürel mirasın yok edildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise yaşananları kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını belirtti. Kurşunlu Camii'nin sadece tarih, inanç ve ibadet yeri olmadığını, Diyarbakır'ın kültürel mirasının en önemli eserlerinden biri olduğuna dikkat çeken Anlı, "Paşa Hamamı, Surp Gragos, buradaki birçok sivil mimari eser gibi maalesef Kurşunlu Camii de vahşetten nasibini almış durumundadır." dedi.

'Ülkeyi yönetenlerin akla ve vicdana ihtiyacı var'

Sur'da yaşanan vahşete dur denilmesi gerektiğini ve yaşananların sürdürebilir olmadığını vurgulayan Anlı, "Ülkeyi yönetenlerin akla ve vicdana ihtiyacı var. Aksi takdirde maalesef bugün Kurşunlu Camii, yarın başka bir yer olacak, bu ülkenin her yerinde bu ateş hepimizin yüreğine düşecek."diye konuştu.

'Halkımızın yanında olacağız'

İnsanların yaşamını yitirmemesi, tarihi mekanların ve yerleşim yerlerinin zarar görmemesini isteyen Anlı, şöyle konuştu: "Diyarbakır halkı ve şehri adına bu şehirde yaşayan insanlar adına sadece burada ibadet eden Müslümanlar değil bu esere sahip olan bütün halklar ve bütün inançlar adına yaşanan bu vahşeti kınıyorum. Halkımızın yanında olacağız, halkımızın mücadelesi ile birlikte olacağız. Bütün halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Yaşamını yitirenlerin acısını paylaşıyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ve umarız son olur diyoruz."

Vatandaşlarla görüştüler

Açıklamanın ardından Sur Belediyesi'ne dönen Eş Başkanlar ve milletvekilleri, İskenderpaşa Mahallesi ile Melik Ahmet Caddesi'ne vatandaşlarla görüştüler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eş Başkanlar ve Milletvekilleri Suriçi'ndeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • diyarbakırlı: yanında olacağız dedikleri halk,perşan olan güç eden evi yakılan,çocuğu ülen halk sanmayın.dedikleri halk 75 yolunda oturan,10 bin maaşli,çocuğu üzel okulda okuyan,okula üzel otomobili ile giden,üzel öğretmenden çocuğu ders alan halktır.vay gıdi seni vay 2 0 Yanıtla
  • Harun: Sözde halkı orda temsil eden HDPKK lılar Utanın utanın bakın sizler grand tuvalet elbiselerinizle briantinli parfümlü saçlarınızla orda geziyorsunuz O gariban insanların beyinlerini yıkayarak onların oylarıyla idareci oluyorsunuz rant için o ilçeden insanları göçe zorlattınız bu kış günü evlerini başlarına yıktınız Faturasınıda polise devlete çıkartıyorsunuz.Peki sizin oraya soktunuz teröristler ne yapıyor,onlar çokmu mahsum ? okul cami yaksınlar devlet yaktı diyin sizlerde,halk bu oyunları yemi 1 0 Yanıtla
  • Diyarbakır a kurban: Allah size akıl fikir versin. .. haya ve edep yoksulların. Nasıl daha gün ışığına cikabiliyorsunuz 0 0 Yanıtla

Advertisement