Eshab-i Kehf’te Hıdırellez Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Eshab-i Kehf’te Hıdırellez Coşkusu

Eshab-i Kehf’te Hıdırellez Coşkusu

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Eshab-ı Kehf'te Hıdrellez etkinlikleri coşkuyla kutlandı.

02.05.2011 12:25

Eshab-ı Kehf Mağarasının bulunduğu tepede yapılan etkinlik ilk olarak Bursa Mehteran Bölüğü'nün tören alanına girmesi ve konseri ile başladı. Daha sonra sahne alan Aşık İmami kahramanlık türkülerle seslendirdi.

Etkinlik, baklava, humus, cezerye, şalgam ve bisiklet yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verilmesiyle devam etti. Ankara ve İstanbul'dan gelen Türkiye'nin tanınmış mevlithanlarından İsmail Coşar, Bilal Demiryürek, Adem Karabey ve Fazlı Çoban'ın okuduğu Kur'an Tilaveti, ilahiler ve Ezan-ı Muhammed'i gönülleri mest ederken, Tarsus eski müftüsü Remzi Yavuz ise dua ettirdi.

Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez etkinliklerindeki amaçlarının bu güzel kentin tanıtılmasına vesile olmak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu kutsal mekanda yapılan etkinliklere emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Kocamaz, "İnsanların bir araya getiren bereketin adıdır Hıdırellez. Geçmişte unutulmaya yüz tutmuş özellikle bölgemizde adeta unutulmuş Hıdırellezi gençlerimize hatırlatmak ve geleceğe aktarmaktayız. Yine Hızır ile İlyas buluşmuş, her taraf yemyeşil, yine yüzler gülüyor, doğadan bereket kaynıyor, yine insanlar kaynaşmış, barış ortamı oluşmuş, yine dayanışma, kardeşlik doruk noktasında, herkes mutlu, herkes umutlu, herkes doğadaki bereketten nasiplenmek çabasında. Tarsus şanslı bir kent. Tarsus bereketli bir kent. Bereket peygamberi Daniyal Aleyhisselamı bağrında barındıran bir kent. Böyle bir bereket kentinde Hıdırellezler elbette canlı kutlanır. Elbette coşkulu kutlanır. Halkımız burada, sivil toplum örgütleri burada, protokol burada, mevlithanlarımız, mehteranımız, aşığımız burada. Herkeste bir heyecan, herkeste bir canlılık, herkesler hareketli. Her hayırlı işe Allah'ta, kulları da yardım ediyor, destek veriyor, katkı koyuyor ne mutlu. Göklerden bereket yağıyor,

gönüller coşuyor, topraklar doyuyor, insanlar yarınlardan umutlanıyor,

Şalgam, Cezerye, Humus ve baklava yarışmaları yapılmış, bisiklet ve Karakucak güreş müsabakaları yapılmış, konser etkinliği gerçekleştirilmiş. Uçurtmalar gök yüzünde süzülmüş. Velhasıl herkes bir arada. Herkes coşkulu. Bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi? Bundan daha hayırlı bir etkinlik olabilir mi? Ne mutlu milli ve dini değerlere sahip çıkıp, onları yaşatma gayreti güdenlere. Ne mutlu geçmişine sahip çıkanlara. Ne mutlu geçmişle geleceği birleştirenlere.

Ne mutlu Türküm diyene!"dedi.

Etkinlikler, Halil İbrahim Sofrası ile toplu olarak kılınan öğlen namazı ile son buldu.

Öte yandan etkinlikte, gösteri yapan yamaç paraşütçüler gösteriyle büyük ilgi gördü.

Etkinlikte vatandaşlara buhara pilavı ile ayran dağıtıldı.

Etkinliğe Mersin Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı haka Vural, MHP İlçe Başkanı Hakan Özbelli, belde belediye başkanları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eshab-i Kehf’te Hıdırellez Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement