Esir Gazetecilerin Aileleri Çifte Bayram Yaşamak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Esir Gazetecilerin Aileleri Çifte Bayram Yaşamak İstiyor

Esir Gazetecilerin Aileleri Çifte Bayram Yaşamak İstiyor

İç savaşı takip etmek için gittikleri Suriye'nin Halep kentinde esir alınan Al Hurra Televizyonu muhabiri Başar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal'ın eşleri, yaklaşan Kurban Bayramı'nda kavuşarak çifte bayram yaşamak istediklerini söylediler.

17.10.2012 12:51

İç savaşı takip etmek için gittikleri Suriye'nin Halep kentinde esir alınan Al Hurra Televizyonu muhabiri Başar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal'ın eşleri, yaklaşan Kurban Bayramı'nda kavuşarak çifte bayram yaşamak istediklerini söylediler.

Suriye hükümeti askerleri tarafından 19 Ağustos 2012 günü Halep'te gözaltına alınan ve 58 gündür serbest bırakılmayan Al Hurra Televizyonu muhabiri Başar Fehmi Kadumi'nin ve kameraman Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, dün akşam Nişantaşı'ndaki Suriye Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Çok sayıda gazeteci, "Onlar terörist değil, gazeteci" yazılı pankart taşıyarak "Suriye Cüneyt'i bize geri ver, Suriye Başar'ı bize geri ver" şeklinde slogan attı.

Eylem sırasında bir açıklama yapan kameraman Cüney Ünal'ın eşi Nuran Ünal, eşinin gazeteci olduğunu Suriye hükümetinin de çok iyi bildiğini belirterek, "Umutlarımız birkaç gün sonra gerçekleşecek olan Kurban Bayramı'nı eşlerimizle beraber geçirmemiz yönünde. Eğer onlar olmamış olursa çok yıkılacağız. Herkes bayramı eşleriyle, babalarıyla beraber geçirirken biz eşlerimiz olmadan gireceğiz" dedi.

Ünal, Suriye hükümetinden bir açıklama yapması, telefon görüşmesi sağlaması ya da yeni bir görüntü yayınlaması talebinde bulundu.

Eşinin yine bir bayram günü gittiğini belirten Arzu Kadumi ise, " Ramazan Bayramı'nın ikinci günüydü. Kurban Bayramı'na onlarsız girmek istemiyoruz. Çocuklarımıza bir bayram havasını yaşamalarını istiyorum. Bir bayram günü gittiler, inşallah önümüzdeki bayramda da bizim aramızda olurlar" dedi.

Meslektaşlarının her hafta yapılan eyleme yeterince destek vermediğini ifade eden Kadumi, "Kelimeler artık hiçbir anlam ifade etmiyor. Her hafta burada toplanıyoruz, derdimizi acımızı anlatıyoruz. Buraya gelen muhabir ve kameraman arkadaşların hemen hemen hepsini tanıyorum. Verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim. Bu desteği vermeyenler aynada yüzlerine nasıl bakıyorlar bilemiyorum. Kendileriyle aynı mesleği paylaşan insanların dertleriyle dertlenmeyen, bu acıyı umursamayan aynaya nasıl bakıyorlar ben merak ediyorum. Size verdiğiniz için destek için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eyleme destek veren meslek örgütleri adına bir açıklama yapan Engin Daş, Cünyet Ünal ve Başar Fehmi'nin en az eyleme katılan herkes kadar gazeteci olduğunu, ancak birilerinin onlara terörist yaftası yapıştırmaya çalıştığını söyledi. Onların Suriye'de olup biteni haberleştirerek işlerini yaptıklarını belirten Daş, "Biz Türkiye'deki gazetecilik yapan bunca insan, biz Türkiye'deki gazetecilerin meslek örgütleri, herkesin Türkiye kamuoyunun, dünya kamuoyunun ve dünya meslek örgütlerinin önünde bir kez daha kefiliz ki, ne Cüneyt ne de Başar teröristtir. Onlar en az bizim kadar gazetecidir. ve gerçeğin sesini haber haline getirmek ve dünya kamuoyuyla paylaşmak için Suriye'dedir. Gerçeklerin sesini kısamazsınız" dedi.

Cüneyt Ünal ve Başar Fehmi'nin fotoğraflarını Suriye Konsolosluğu'nun bulunduğu binanın girişine bırakan gazeteciler, 3 dakikalığına caddeyi trafiğe kapattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esir Gazetecilerin Aileleri Çifte Bayram Yaşamak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement