Eskişehir - Elbruz'un Adı Okulda Yaşayacak İstanbul'da Trafik Kazasında Ölen Üniversiteli Gencin Adına Okul Yaptırıldı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir - Elbruz'un Adı Okulda Yaşayacak İstanbul'da Trafik Kazasında Ölen Üniversiteli Gencin Adına Okul Yaptırıldı

Eskişehir - Elbruz\'un Adı Okulda Yaşayacak
İstanbul\'da Trafik Kazasında Ölen Üniversiteli Gencin Adına Okul Yaptırıldı

İstanbul Beşiktaş'ta Bir Yıl Önce Minibüsün Altında Kalarak 22 Yaşındayken Yaşamını Yitiren Galatasaray Üniversitesi İktisat Fakültesi 3'üncü Sınıf Öğrencisi Elbruz Bilge İçin Arkadaşlarının Oluşturduğu "elbruz Bilge Kardeşlik Fonu" Tarafından Eskişehir'de Yaptırılan Elbruz Bilge İş Okulu Törenle Açıldı.

26.09.2010 19:20

İSTANBUL Beşiktaş'ta bir yıl önce minibüsün altında kalarak 22 yaşındayken yaşamını yitiren Galatasaray Üniversitesi İktisat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Elbruz Bilge için arkadaşlarının oluşturduğu "Elbruz Bilge Kardeşlik Fonu" tarafından Eskişehir'de yaptırılan Elbruz Bilge İş Okulu törenle açıldı.

71 Evler Mahallesi'ndeki Elbruz Bilge İş Okulu açılışına Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof.Dr.Fazıl Tekin, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Elbruz Bilge'nin babası Fahrettin Bilge, annesi Şükran Bilge, kızkardeşi Gülşah Bilge, amcası İhsan Bilge, arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eskişehir Avukat Lütfi Ergökmen İş Okulu 11-A öğrencisi bedensel engelli Rabia Kaya'nın 'Özürlüler konuşuyor' adlı şiiri okudu. Kaya, şiiri okurken gözyaşlarına hakim olamayıp ağladı.

Elbruz Bilge'nin arkadaşı Galasaray Üniversitesi İktisat Fakültesi 4'ncü sınıf öğrencisi olan arkadaşı Uğur Yağız'da törende yaptığı konuşmada, "Elbruz'u kaybetmemizden bu yana tam bir yılı geçse de onun bizde bıraktığı anılar hiç kaybolmadı. Bizler Elbruz'un anısını yaşatmak adına o günden beri birçok proje gerçekleştirdik. Bu projelerden en güzelini ve en kapsamlısını bugün Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ediyoruz. Başta bizlere hayal gibi görünen ve bazıları tarafından imkansız olarak nitelendirilen bu projenin maddi ve manevi destekçilerimiz sayesinde hayata geçmesinin derin mutluluğunu yaşıyoruz. Hiçbir güvencemiz olmadan büyük risk alarak giriştüiğimiz bu okul projesinde sizlere güvenmekte ne derece haklı olduğumuzu bir kez daha görüyoruz" diye konuştu

BU OKUL ARTIK AİLEMİZİN GELİNİDİR

Elbruz Bilge'nin babası Fahrettin Bilge'de okul açılışı için düzenlenen törenin aileleri için bir nikah töreni olduğunu söyledi. Baba Bilge şunları kaydetti:

"Bugün benim ve ailem için enteresan bir gün. Bir tarafımızda üzüntü diğer tarafımızda mutluluk var. Tam bir yıl önce bugün hayatımızın en acılı gününü tüm şiddeti ile yaşadık. Bu üzüntümüz bugün bile aynı şiddeti ile devam ediyor. Ancak kaderin önüne de geçilemiyor. Bu süreçte siz yakın dostlarımızın telkinleriyle acımızı fazlasıyla paylaştınız. Biliyorsunuz; evlatlarımızın bazı özel günleri oldukça mutlu ve gururlu oluruz. Bunlardan bir tanesi de evlatlarımızın izdivaçlarıdır. İşte oğlumuz için o gündür. Sizlerin katılımı ile bugün burada bir nikah kıyıldı. İşte eğitim camiasına kazandırılan bu bina artık ailemizin bir gelinidir. Ben ve ailem bu sebeple oldukça mutluyuz."

Konuşmaların ardından törene katılanlar kurdele keserek, okulun açılışını gerçekleştirdi. Davetliler, okulun girişinde Elbruz Bilge için hazırlanan köşedeki fotoğraflara ve yazılara baktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir - Elbruz'un Adı Okulda Yaşayacak İstanbul'da Trafik Kazasında Ölen Üniversiteli Gencin Adına Okul Yaptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement