Eskişehir Film Festivali Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Film Festivali Başlıyor

Eskişehir Film Festivali Başlıyor

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin 18'incisi 6 Mayıs'ta başlıyor.

03.05.2016 13:21

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin 18'incisi 6 Mayıs'ta başlıyor. 14 Mayıs'a kadar sürecek festivalde, engelliler içinn de özel program düzenlenecek.

18'inci Uluslararası Eskişehir Film Festivali 6 Mayıs Cuma günü başlayacak. Festivalin bu yılki 'Onur Ödülü', Yılmaz Güney ve Şerif Sezer'e verilecek. 'Sinemaya Emek' ödülünün sahipleri Selanik Film Festivali ve Toronto Film Festivali danışma kurulu üyesi Yiannis Zachopoulos ve Parla Şenol olacak. 'Sinema Kültürüne Katkı Ödülü' festival filmlerine gösterdiği ilgi ve verdiği destek nedeniyle Başka Sinema'ya, 'Yılın Performansı Ödülü' Emre Madra ve Özgür Emre Yıldırım'ın olacak.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL PROGRAM

10-16 Mayıs Engelliler haftası olması nedeniyle festivalde 'Engelli Farkındalık' isimli yeni bir bölüm daha eklendi. Bu yeni bölümde engelliler ile ilgili 2 belgesele yer alacak. İlk film 90 dakikalık '800 km Engelli' isminde ve bedensel engelli iki kişinin motosiklet ile İstanbul'dan Bodrum'a yaptığı yolculuğu anlatıyor. Bir diğeri ise kısa film olan 'Disleksili Senaryom' isminde belgesel. 14-17 yaşlarında 14 disleksili çocuğun 5 hafta boyunca kısa film öyküsü ve senaryosu nasıl yazılır hakkında aldıkları eğitim ve bu 5 hafta sonunda kendi kısa film öykülerini yazma süreçlerini anlatıyor.

18'inci Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin tanıtım toplantısında festival hakkında bilgi veren Festival Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Serhat Serter, festival kapsamında uluslararası festivallerde öne çıkan birçok filmin izlenebileceğini söyledi. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra sinema sanatı alanındaki bilgi, düşünce ve deneyimlerin aktarılabileciği, tartışılacağı atölye çalışmalarının da bulunduğu belirterek Serter, "Festival açısından 18 yılı aşmak çok önemli. Festival programında Türk Sineması 2015-2016, Dünya Sinemasının Genç Yıldızları, Dünya Festivalleri, Canlandırma Filmleri, Gece Yarısı Sineması, Hayatımız Belgesel, Sinema Tarihinin Unutulmazları ve Kısa Filmler başlaklarında kısa ve uzun metrajlı filmler yer alacak" diye konuştu.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Film Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement