Eskişehir Komutan Eşinden Şehit Babasına Teselli ve Karanfil - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Komutan Eşinden Şehit Babasına Teselli ve Karanfil

Eskişehir Komutan Eşinden Şehit Babasına Teselli ve Karanfil

Komutan eşinden şehit babasına teselli ve karanfil Gözyaşı döktü MUHARİP Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın eşi leyla Ünal, şehitlikteki törende geçen ay Malatya'da düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in mezarı başında gözyaşı döken baba Mehmet Sezer'e sarılarak teselli etmeye çalıştı, ardından da oğlunun mezarına bırakması için kırmızı bir karanfil verdi.

18.03.2015 15:45

Komutan eşinden şehit babasına teselli ve karanfil

Gözyaşı döktü

MUHARİP Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın eşi leyla Ünal, şehitlikteki törende geçen ay Malatya'da düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in mezarı başında gözyaşı döken baba Mehmet Sezer'e sarılarak teselli etmeye çalıştı, ardından da oğlunun mezarına bırakması için kırmızı bir karanfil verdi.

Eskişehir'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Vali Vekili Ali Çetin, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda kişi katıldı. Şehitler Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve konuşmalarla devam etti.

Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin yaptığı konuşmada, "Çanakkale'yi Çanakkale yapan bitmek bilmeyen düşman mevzisinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götüren, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik'tir. Çanakkale 'yi Çanakkale yapan cepheye gönderdiği oğluna 'Ya şehit ol ya gazi' diyerek, vatanın her bir karış toprağını, evladının canından üstün tutan Türk analarıdır" dedi

GÖZYAŞI DÖKTÜ

Konuşmaların ardından şehitlerin mezarları ziyaret edildi. Malatya'da geçen 24 Şubat'ta iki RF-4E tipi keşif uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in babası Mehmet Sezer oğlunun mezarı başında gözyaşı döküp ağladı. Orgeneral Abidin Ünal'ın eşi Leyla Sezer, şehit babasına sarılarak teselli etmeye çalıştı. Leyla Ünal daha sonra baba Mehmet Sezer'e oğlunun mezarına bırakması için kırmızı karanfil verdi. Mehmet Sezer karanfili oğlu Salih'in mezarına bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Komutan Eşinden Şehit Babasına Teselli ve Karanfil - Son Dakika


Advertisement