ETSO Heyeti Hollanda'da… - Son Dakika
Güncel

ETSO Heyeti Hollanda'da…

Türker, heyetin gelişinde ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren 'e çiçek takdim etti.

08.12.2015 09:23

Hollanda'da 4 günlük incelemelerde bulunmak üzere  Edirne Ticaret Odasının gerçekleştirdiği KOSGEB destekli Hollanda Gıda ve Ticaret heyeti Peynir üreticileri ve gıda sektöründen firmaların  yer aldığı 25  kişilik heyet Hollanda Amsterdam da Hollanda Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı,  Kraliyet Şövalyesi,  Trakyalı hemşehrimiz ve www.kesanpostasi.com sitesinin Köşe Yazarı ve Hollanda temsilcisi Bülent Türker tarafından karşılandı.

gelen heyet Amsterdam turundan sonra  Hollanda'nın güneyindeki  Oosterhout kasabasındaki Zuivelboerderij Wisman  Çiftliğini ziyaret etti. Burada  hayvancılık ve  kaşar yapımını inceleyen heyet  yılda 1200 kilo veren  süt ineklerinin  bakımı  sağımı ve  peynirin yapılması ile ilgili  incelemelerde bulundu.

ETSO Meclis Başkanı Eren'de yaptığı açıklamada,   "Üyelerimiz için çok anlamlı bir program oldu. Bu sektörde Hollanda'dan bazı bilgilerin ve teknolojinin alınması gerekir. Buradaki uygulamanın güzel yönlerini Trakya da ki  süt  üreticilerine aktaracağız." dedi.

Heyette Tarsü Gıda San  ve Tic Ltd.Şti adına   Murat Demir Yardımcı ve Doruk Cafer Yardımcı,  Akgünler Süt  Ürünlerinden  Erhan Akgün,  Nurlu Süt'ten Saim Haydar Uncular, Tam Gıda dan
Hasan Eroğlu, Yayla Turizm ve İnşaat Aş .den  Kemalettin Uslu,   Çuhacılar Gıda San. 'den Hüseyin Akıncı, Orhun  Zahire Süt Ürünlerinden  Murat Orhun,  Kazım İsmail Kaptanbaşı,  İlknur Kaptanbaşı, Tezcanlar Süt ürülerinden Kani Tezcan,  Devran Gıda dan Mansur İriş ve Halil İbrahim İriş, Tugra Center'dan  Oktay Topalova,   ETSO Yönetim Kurulu üyeleri Aydoğan Akıncı, Faruk Demir, Ahmet Özalp, Ali Taşdemir,  Emre Ray, Erdoğan Yörük, Adem Yenici , Meclis Başkanı Mehmet Eren, Genel Sekreter Nevzat Taşkın,  ETSO  AB Dış İlişkilerden Sorumlu  Güliz Elif Yardımcı ve Nuray Pehlivan' da  bulunmakta

Heyet kaldığı sürede  Oostam Çifilği, Ticaret Müşavirliği,  Lely İndurtrie ziyareti, Hollanda Türk İş Adamları Derneği Hotiad   ve Avrupanın en büyük peynir fabrikalarından Oz Gazı peynir fabrikası  ziyaretleri  yanı sıra son günde  Hollanda lı iş adamları ile ikili görüşmeler yapacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ETSO Heyeti Hollanda'da… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement