Evde Eğitim Gören Öğrenciler, 23 Nisan'ı Kutladı - Son Dakika
Güncel

Evde Eğitim Gören Öğrenciler, 23 Nisan'ı Kutladı

Evde Eğitim Gören Öğrenciler, 23 Nisan\'ı Kutladı

Yapılan program da evde eğitim alanlar ve arkadaşları çeşitli gösterilerle eğlendiler.

23.04.2013 09:35

Bizim Çoçuklar projesi dahilinde düzenlenen 3.Geleneksel 23 Nisan etkinlikleri Vali Ahmet Kayhan Öğretmenevi'nde düzenlenen şenliğe Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, evde eğitim gören öğrenciler, eğitim veren öğretmenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Keyifli anların yaşandığı programda ilk olarak konuşma yapan Vali Aydın Nezih Dogan'ın eşi Hatice Doğan "Konya'da bu yıl 23 Nisan daha farklı yaşanıyor. Hz. Mevlana'nın 'Gel, ne olursan ol yine gel' çağrısı üzerine Konya'ya dünyanın dört bir yanından çocuklar geliyor. Eğitimde doğru bir yolda olduğumuza inanıyorum" dedi.Konuşmanın devamın da Konya'da 23 Nisan etkinliklerinin büyük ve uluslar arası olacağına da değinen Doğan, "Akranlarıyla aynı sınıfı paylaşamayan çocuklarımız, daha büyük bir gayretle çalışıyorlar. Gönlümüz bu çocukların kendi arkadaşlarıyla aynı sınıfta eğitim almalarını sağlamaktır. İnşallah Türkiye'de eğitim alanında yaşanan gelişmelerle bu da sağlanacaktır. Çocuklarımızın yüreğine ektiği bu sevgi tohumları meyvelerini en yakın zamanda vermeye başlayacaktır" diye konuştu.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ise Selçuklu İlçesinde yapılan Evde Eğitim Hizmetleri ile ilgili bilgi vererek, "İlçemiz sınırlarında görme engelli 69, işitme engelli 149, otistik engelli öğrenci için faaliyetlerimiz sürdürülmektedir. Ayrıca, diğer okullarımızda 211 öğrencimize özel eğitim vermekteyiz. Yatağa bağlı ve süreğen hastalıklarından dolayı okula gidemeyen öğrencilerimiz için görevlendirdiğimiz 55 öğretmenimiz, bu çocukların eğitimlerini aksatmadan sürdürebilmeleri için düzenli eğitim vermektedir. Bu günde çocuklarımıza armağan edilen bu bayramı kutlamak için bir araya geldik. Evde Eğitim gören öğrencilerimizde bu kutlamayı hak etmektedir" ifadelerini kullandı.

Selçuklu ilçesi bünyesindeki evde eğitim hizmetlerine verdiği önem ve destekten dolayı Evde Eğitim Öğretmenleri adına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar TERZİ tarafından Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa KOCA ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim İlçe Koordinatörü Hüseyin GÜNGÖR'e,BPW İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Konya Şubesi Başkanı Prof.Dr.Cemile Öztin Öğün'e "TEŞEKKÜR PLAKETİ" takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Evde Eğitim Gören Öğrenciler, 23 Nisan'ı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement