Fas Adalet ve İhsan Hareketi Lideri Yasin'in Ölüm Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Fas Adalet ve İhsan Hareketi Lideri Yasin'in Ölüm Yıldönümü

Fas Adalet ve İhsan Hareketi Lideri Yasin\'in Ölüm Yıldönümü

Adalet ve İhsan Hareketi Genel Sekreteri Abbadi: "Bu cemaatte iyilik ve barış için uzanan ellerin dışında başka bir şey bulanmaz" Abdusselam Yasin'in kızı Meryem Yasin: "Babam küçüklüğümüzden beri basitleştirerek bize ölümü hatırlatırdı"

15.12.2013 17:49

Fas'ın en güçlü muhalif oluşumu ve dini cemaatlerinden Adalet ve İhsan Hareketi kurucusu ve lideri Abdusselam Yasin, vefatının birinci yıldönümünde düzenlenen merasimle anıldı.

Başkent Rabat'ta düzenlenen törende Adalet ve İhsan Hareketi Genel Sekreteri Muhammed Abbadi, "Bu cemaatte, iyilik ve barış için uzanan ellerin dışında başka bir şey bulanmaz" dedi. Hareketin her türlü farklı görüşle ülkeyi içinde bulunduğu durumdan çıkartmak için işbirliğine hazır olduğunu vurgulayan Abbadi, "Cemaat, İslami eğilimli veya İslami eğilimli olmayan bütün hareketlere, ülkeyi, siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda içine düştüğü felaketten kurtarmak için işbirliği talebiyle elini uzatıyor" diye konuştu.

Törende konuşan Abdusselam Yasin'in kızı Meryem Yasin de babasına dair anılarından bahsederken, "Babam küçüklüğümüzden beri basitleştirerek bize ölümü hatırlatırdı" ifadelerini kullandı.

Anma törenine Abdüsselam Yasin'in eşi, Fas'taki Tevhid ve Islah Hareketi'nin siyasi kanadı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üst düzey yöneticilerin yanı sıra Selefi liderlerden Muhammed Abdulvahhab el-Refik, Hasan el-Kettani, İstiklal Partisi ve Halk Gücü Sosyalist Birliği Partisi'nin önde gelen isimleri ile çok sayıda basın mensubu da katıldı.

Abdüsselam Yasin, 1975 yılında Fas Kralı 2. Hasan'a, "Ya İslam ya da Tufan" başlığını taşıyan açık mektup yazması üzerine yargılanmadan hapse atılmış,  geçen yıl 13 Aralık'ta, 1985'ten bu yana başkent Rabat yakınlarındaki Sella şehrinde mecburi ikamete tabi tutulduğu evinde hayatını kaybetmişti. 84 yaşında vefat eden Fas'ta ve İslam dünyasında yenilikçi görüşleriyle tanınan Yasin'in, "Nebevi Metod", "Diriliş ve Islah Önderleri", "Hilafet ve Saltanat" ve "Sünnetullah" adlarında Türkçe'ye çevrilmiş eserleri bulunuyor. - Rabat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas Adalet ve İhsan Hareketi Lideri Yasin'in Ölüm Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement