Fen Lisesi Öğrencilerine Deprem Taktikleri - Son Dakika
Güncel

Fen Lisesi Öğrencilerine Deprem Taktikleri

Fen Lisesi Öğrencilerine Deprem Taktikleri

Hazama Corporation Türkiye Şubesi Yüksek Mimarı Japon Yoshinori Moriwaki konuğu olduğu Siirt Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerine deprem konulu bir seminer verdi.

15.03.2013 17:01  Güncelleme: 15:30

Hazama Corporation Türkiye Şubesi Yüksek Mimarı Japon Yoshinori Moriwaki konuğu olduğu Siirt Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerine deprem konulu bir seminer verdi.

Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere; Vali yardımcısı Mustafa Pala, Okul müdürü Abdullah Acar, Milletvekilli Danışmanı Bekir Sıtkı Batur, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, depremin ne olduğunu, nasıl meydana geldiğini ve nasıl ölçüldüğünü açıklayarak, Japonya ve Türkiye'deki yapıları karşılaştırdı.

Türkiye' nin değişik yerleşim birimlerinde deprem konulu seminerler düzenlediğini belirten Moriwaki, Van'daki arama kurtarma çalışmalarında, ikinci depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki' nin önemli bir insani görev yaptığını hatırlattı.

Türkiye'deki yapılarda duvarların taşıyıcı özelliği bulunmadığına dikkat çeken Moriwaki, Türkiye'de 81 ilin %55'nin birinci derece deprem bölgesinde olduğunu, 18 milyonu aşan yapı stoklarının %67' nin kaçak olduğunu belirtti.

Siirt ilinin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını belirten Moriwaki, 1670 yılında Siirt'e 6,6, 1884 yılında Pervari' de 6,9, 1929 yılında 4.9 ve 2003 yılında da 4.8 şiddetinde depremlerin meydana gediğini söyledi.

Basit Afet yöntemleri ile ev içerisindeki eşyaların yerleşim planlarının can kurtardığını ifade eden Moriwaki, Yaşam üçgenlerinin de üzerinde durarak deprem anında hayatta kalmanın yollarını anlattı. öğrencilerden mutlaka aileleriyle deprem anında ve sonrasında nerede buluşacaklarını, nasıl hareket etmeleri gerektiği konularını konuşmalarını istedi.

Vali yardımcısı Mustafa pala ise yaptığı konuşmada; Depremden kaçmanın mümkün olmadığını ve her an yaşanacakmış gibi hazırlıklı olmak gerektiğine vurgu yaparak, Fen Lisesi öğrencilerimize yönelik deprem konulu seminerin çok yaralı bilgiler içerdiğini belirterek, Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki' ye teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fen Lisesi Öğrencilerine Deprem Taktikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement