Fethiye´de ÖDP´den 'HES Eylemi' - Son Dakika
Güncel

Fethiye´de ÖDP´den 'HES Eylemi'

Fethiye´de ÖDP´den \'HES Eylemi\'

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne Yapılacak Olan Hidro Elektrik Santrali'ne (HES) Bir Tepki de Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden (ÖDP) Geldi.

06.12.2010 19:32

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne yapılacak olan Hidro Elektrik Santrali'ne (HES) bir tepki de Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden (ÖDP) geldi.

Sahil Ceylan Köyü'ne yapılacak olan santral binasının, yörenin doğasını ve insan yerleşimini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle köylülerin yaptığı itiraz başvurusu Muğla İl Genel Meclisi tarafından reddedildi.

ÖDP'de, köylülerin yanında yer aldıklarını ve HES'e karşı olduklarını belirterek şehir merkezinde dövizli ve sloganlı eylem yaptı.

Fethiye'de Mayıs ayından bu yana köylülerin şiddetle karşı çıkarak eylemler gerçekleştirdiği HES'e bir tepkide ÖDP'den geldi. Sahil Ceylan Köyü'ne yapılacak olan HES binasının yapımı bitme noktasına gelirken, santralin 2011'in başlarında hizmete gireceği belirtildi. Fethiye'nin Kayadibi, Aklar, Karaköy, Gölbent, Çukurincir, Korubükü, Çamurköy, Sahil Ceylan ve Demirler köylüleri, Mayıs ayından bu yana eylemler yaparak HES'e karşı olduklarını belirtmişti. TEMA Vakfı Fethiye Temsilciliği köylülerin yanında yer alırken köylülere bir destek de ÖDP'den geldi. Fethiye Kültür Merkezi önünde toplanan partililer basın açıklaması okuyup, slogan attı. ÖDP'liler ellerine aldıkları 'Su yaşamdır satılamaz, HES'lere Hayır, Suyuma, Vadime, Doğama Dokunma, Dereler Özgür Aksın' yazılı dövizlerle eylemlerini gerçekleştirdi. ÖDP Fethiye İlçe Örgütü adına açıklama yapan İdem Erman Muğla İl Genel Meclisini kınadıklarını belirtti.

Erman, ''Muğla İl Genel Meclisi'nde AKP'li CHP'li ve MHP'li üyelerin oy birliğinde, köy muhtarının ve 80 köylünün, yapılacak olan tesisin kamuya hiçbir yararı olmadığı, yörenin doğasını ve insan yerleşimini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle yaptıkları itiraz reddedilmiştir. Üstelik İl Genel Meclisi'nin sayın üyeleri bu kararı yöreye gitmeden, durumu incelemeden ve köylülerle konuşmadan oturdukları yerden vermişlerdir. İl Genel Meclisi yörede yaşayanların talep ve kaygılarını hiçe sayarak oy birliği ile aldıkları bu kararla bir kez daha halkın çıkarlarına değil, bölgeden nemalanmak isteyen, suyumuzu ve toprağımızı ele geçirmekten başka hiçbir istekleri olmayan özel şirketlerin yararına çalıştıklarını göstermişlerdir. Bu yüzden Muğla İl Genel Meclisi'ne kınıyoruz' dedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından birkaç slogan daha atan partililer olaysız şekilde dağıldı.

Konunun tarafı olan Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü ise ''Köylüler aylardır Saklıkent Kanyonu'nun uzantısı olan Eşen Çayı'na yapılacak olan santrallere karşı çıktılar. Meclis olarak bizler de bu anlamda köylülerin yanındayız. Şu anda Sahil Ceylan Köyü'ne yapılan santralin Saklıkent Kanyonuyla hiçbir ilgisi yoktur. Meclis olarak biz göreve gelmeden Sahil Ceylan Köyü'ne yapılacak olan santralin temelleri atılmıştı. Üstelik Sahil Ceylan Köyü'ne yapılan HES, Saklıkent Kanyonu'ndan akan suyla değil Seki Beldesi'nden kazılan tüneller sayesinde getirilen suyla çalıştırılacak. Biz meclis olarak önceden başlamış projenin devamını getirmek anlamında köylülerin itirazını reddettik. Tekrar yineliyorum, Saklıkent Çayı üzerine kurulacak olan herhangi bir HES binasına bizlerde karşıyız' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye´de ÖDP´den 'HES Eylemi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement