Muğla'nın Fethiye ilçesi ile Ukrayna'nın Bilgorod Dnistrovski kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
Fethiye Belediyesi'nde düzenlenen törende, imzalar Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Bilgorod Dnistrovski Belediye Başkanı Alla Gınak tarafından atıldı.
Başkan Saatcı, protokolün iki ilçe arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilere katkı sağlamasını temenni etti.
Saatcı, Bilgorod Dnistrovski kentiyle kardeş şehir olmaktan mutlu olduklarını, en kısa zamanda kenti görmek istediklerini ifade etti.
Bilgorod Dnistrovski Belediye Başkanı Gınak ise, yapılan anlaşmadan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Türkiye ile Ukrayna'nın ortak tarihe sahip olduğunu belirten Gınak, "Anlaşma vesilesiyle dostluğumuz daha da güçlenecek. Fethiye'yi çok beğendim. İleride farklı etkinliklerde birlikte olacağız." dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu.
Son Dakika › Güncel › Fethiye ile Bilgorod Dnistrovski Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.