Hakkında Suikast Emri Tartışması Olan Metin Külünk Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Hakkında Suikast Emri Tartışması Olan Metin Külünk Kimdir?

Hakkında Suikast Emri Tartışması Olan Metin Külünk Kimdir?

FETÖ terör örgütünün ele başı Fethullah Gülen tarafından hakkında suikast emri verilip verilmediği tartışılan Metin Külünk kimdir? Kaç yaşındadır?

30.10.2018 11:55  Güncelleme: 12:04

Gündemin en önemli konularından biri olan Fethullah Gülen, Metin Külünk için suikast emri verdi mi? sorusunun ardından merak edilen diğer bir başlık da Metin Külünk oldu. Peki Metin Külünk kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Hayatı ve kariyeri hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

METİN KÜLÜNK KİMDİR?

16.11.1960 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde doğan Metin Külünk,İlk ve orta okula Diyarbakır ve İstanbul'da gitmiştir. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümününde eğitim gördü. 1984'te özel bir firmada iş hayatına girdi ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1975 ile 1976 yıllarında Millî Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliğinde görev yaptı. 1990'dan 1995'e kadar İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) komitelerinde görev yaptı. 1993 ile 1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde dış ticaret derslerine girdi. 1995-2000 yıllarında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Hazır Giyim Meslek Komitesi üyeliği ve meclis üyeliğine seçildi. 2001 yılında kurulan Külünk Eğitim ve Kültür Derneği'nin 7 yıl süreyle başkanlığını yaptı.

Hakkında Suikast Emri Tartışması Olan Metin Külünk Kimdir?

EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASIDIR

TBMM, 23.,24. ve 25. dönemde İstanbul Milletvekilliği yapmıştır. "Küreselleşen Dünyada Türkiye", "Barışı Arayan Dünya", "Anadolu Düşüncesi Temelinde Büyük Türkiye İdeali" ve "Rengarenk Şehir İstanbul" adlı kitapları vardır. 57 yaşındaki Metin Külünk, evli ve bir çocuk babasıdır.

Hakkında Suikast Emri Tartışması Olan Metin Külünk Kimdir?

Son Dakika Güncel Hakkında Suikast Emri Tartışması Olan Metin Külünk Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement