Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kumluca ilçesinde Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

23.07.2016 06:18  Güncelleme: 11:05

Kumluca Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepki vermek amacıyla demokrasi nöbetine Kaymakam Polat Kara, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, CHP ilçe Başkanı Kemal Bilal Öner, MHP ilçe Başkanı Hüseyin Oktay ve vatandaşlar katıldı.

Beşikçi Mahallesi ilahi grubunun Kuran-ı Kerim okuması ve ilahi dinletisiyle devam eden gecede, dua yapıldı ve ezan okundu. AK parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yatığı konuşmada 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin tarihinin belkide en karanlık gecesini yaşadığını, ancak bu gecenin sonunda demokrasiye, özgürlüğe, halkın hür iradesine inanan insanlar sayesinde Türkiye'nin güçlenerek çıkacağını söyledi.


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, 15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişiminin milletin dik duruşu sayesinde amacına ulaşamadan sonlandığını, bu konuda halkın özgürlüğe, bağımsızlığa ve halkın hür iradesine olan saygısının büyük rolü olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin başladığı anlardan itibaren meydanlara indiklerini ve vatanın bir bütün olduğunu, bu vatanda yaşayan insanlar olarak özgürlüğe, demokrasiye ve halkın hür iradesine inandıklarını belirterek meydanlara çıktıklarını ifade eden Çetinkaya, "İlk andan itibaren hiçbir siyasi ayrım yapmadan Kumlucalı hemşerilerimiz meydanları doldurarak demokrasi nöbetine başladılar. Bugün de burada AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz bulunuyor. Biz farklı siyasi partilere oy verebilir, farklı siyasi görüşleri destekleyebiliriz. Ancak söz konusu vatan olunca, hep birlikte mücadele ederiz. Bunun en güzel örneği Kumluca'dadır ve Kumluca halkı bunu ilk günden bu yana göstermiştir" dedi.
Daha sonra AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları da söz alarak, siyasi bir ayrım yapmadan ülkenin birliğine, milletin bütünlüğüne ve halkın iradesine karşı yapılmış olan bu darbe girişimine karşı olduklarını göstermek amacıyla meydanlara indiklerini ve darbecilere karşı olduklarını ifade ettiklerini belirttiler.

Konuşmanın ardından meydana toplanan vatandaşların yardımıyla Kumluca Belediyesi tarafından hazırlanan yaklaşık bin metrekarelik dev Türk bayrağı açılarak bayrak şov gerçekleştirildi. 10 dakika süren bayrak şovunu vatandaşlar ayakta alkışladı.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement