Fikirler Bizi Çözüme Götürmelidir - Son Dakika
Güncel

Fikirler Bizi Çözüme Götürmelidir

Fikirler Bizi Çözüme Götürmelidir

Akyol ve Prof. Dr. Özsoy'un iştirakiyle yapılan Kocaeli Fikir Kulübü'nün konferansına katıldı

26.03.2013 15:44

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Fikir Kulübü'nün düzenlediği ''Anayasal Süreçte Başkanlık Sistemi'' konulu konferansa katıldı. Prof. Dr. Osman Özsoy ile gazeteci-yazar Taha Akyol'un katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ''Fikirler ve görüşler bizi en doğruya, en güzele ve çözüme yöneltmeli'' dedi.

KOCAELİ FİKİR KULÜBÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Kocaeli Fikir Kulübü tarafından düzenlenen ''Anayasal Süreçte Başkanlık Sistemi'' konulu konferans Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Prof. Dr. Osman Özsoy'un moderatör, gazeteci-yazar Taha Akyol'un ise konuşmacı olarak katıldığı konferansta Başkan Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Başkan Danışmanları Ömer Polat ve Gültekin Görüm, Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, kulüp üyeleri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

ŞEN: HER DÜŞÜNCEYE SAYGILIYIZ

Kocaeli Fikir Kulübü Başkanı Nizam Şen, konferansın başlangıcında yaptığı konuşmada ülkeye ve topluma faydalı olabilmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını, amaçlarının düşünceye düşünceyle karşılık vermek, her düşünceye saygı duyup dinlemek olduğunu dile getirdi. Şen, ''Her insanın başkalarına öğreteceği bir şey vardır. Önemli olan kent dinamikleri tarafından tüm görüşlerin tartışılarak, doğru düşünceleri ortaya çıkarmaktır'' ifadesini kullandı. Kulüp başkanı Şen, konferansa katılan Akyol, Özsoy, Başkan Karaosmanoğlu ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

BAŞKAN: MAZERET DEĞİL, MAHARET

Konferansta bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu da, ''Fikir ve düşünce üreterek en güzeli, en doğruyu aramaktan vazgeçmemeliyiz. Çözüm yolları aranması konusunda Fikir Kulübü'nün aktif çalışmalar yapacağına inanıyorum. İnsanlar artık çözüm yollarıyla topluma katkı verecekler. Görüş ve düşünceler medenice konuşulmalı, çözüm bulunmalı. Bu görüş ve önerilerle mazeret değil, maharet ve çözüm üretmeliyiz'' ifadesini kullandı.

AKYOL AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Toplantıda konuşan gazeteci-yazar Taha Akyol, Türkiye'nin uzak ve yakın geçmişine yönelik yaşanan olayları örneklerle açıkladı. Son yayınlanan Rumeliye Elveda kitabından yola çıkan Akyol, güncel olayların yanı sıra Başkanlık sistemine yönelik görüşlerini de aktardı. Programın sonunda seyircilerin sorularını yanıtlayan Akyol'a, Başkan Karaosmanoğlu katılımlarından dolayı çiçek takdim etti. Kulüp başkanı Şen de, moderatör Prof. Dr. Özsoy'a çiçek verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fikirler Bizi Çözüme Götürmelidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement