Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, "Filistinli gruplar arasındaki bölünmeye son verecek" milli mutabakatın sağlanması için Hamas'tan yanıt beklediği bildirildi.
Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna'nın, "Mahmud Abbas ülkedeki bölünmenin son bulması ve Hamas hareketiyle mutabakatın sağlanması konusunda kararlı. Bu çerçevede bağımsız isimlerden oluşan bir geçiş hükümeti kurulması ve ardından belirlenen tarihte seçimlerin yapılması öngörülen Doha ve Kahire anlaşmalarının uygulanması için Hamas'tan yazılı onay bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Haberde ayrıca Hamas'tan onay gelmesinin ardından milli mutabakat görüşmelerinde Fetih hareketini temsil eden heyetin başkanı Azzam el-Ahmed'in, anlaşmaya ilişkin görüşmeler yapmak üzere derhal Gazze'ye gideceği belirtildi.
Filistin'de 2006 yılında seçimleri Hamas'ın kazanmasının ardından Fetih'le aralarında anlaşmazlıklar çıkmış, yaşanan çatışmaların ardından Hamas, 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti. Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıkların sonlandırılması için Mayıs 2011'de Mısır, Şubat 2012'de ise Katar başkanlığında uzlaşma görüşmeleri yapılmıştı. - Ramallah
Son Dakika › Güncel › Filistin'de Milli Mutabakat Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.