Filistin'de "Uzlaşı Hükümeti" İlanının Ertelenmesi - Son Dakika
Güncel

Filistin'de "Uzlaşı Hükümeti" İlanının Ertelenmesi

Filistin\'de "Uzlaşı Hükümeti" İlanının Ertelenmesi

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye: "Hamas ve Fetih arasındaki anlaşmazlık, Esirler Bakanlığı'nın kaldırılması ve kimin hangi bakanlık koltuğuna oturacağı konusunda" "Orta yolu bulmak için diyalog ve istişarelere devam edeceğiz"

30.05.2014 16:38

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, uzlaşı hükümeti ilanının ertelenmesinin bakanlıklar konusundaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını belirterek, "Orta yolu bulmak için diyalog ve istişarelere devam edeceğiz" dedi.

Heniye, Halil Er-Rahman Camisi'nde verdiği cuma hutbesinde, Hamas ve Fetih arasındaki görüşmelere de değinerek, "Anlaşmazlık, Esirler Bakanlığı'nın kaldırılması ve kimin hangi bakanlık koltuğuna oturacağı konusundan kaynaklanıyor. Biz, (İsrail hapishanelerindeki) esirlerin açlık grevi yaptıkları şu zamanda, 'ruh hallerine bir darbe olacağı' için onların bakanlığının kaldırılmasına karşı çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konudaki anlaşmazlıklara çözüm bulmak için 2 gün önce Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefon görüşmesi yaptığını aktaran Heniye, şöyle devam etti:

"Hamas ve Fetih, bakanlıklara kimlerin getirileceği ve kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunu çözecek. İki hareket, milli mutabakatın başarıyla sonuçlanması, ayrılık sayfasının kapatılması ve hedefleri gerçekleştirme konusunda ısrarcı. Söz konusu anlaşmazlık kontrol altında, orta yolu bulmak için diyalog ve istişarelere devam edeceğiz."

Hamas ve Fetih arasında uzun süren ayrılık döneminin ardından 23 Nisan'da milli mutabakata varılmış, ulusal uzlaşı hükümeti kurulması için görüşmelere başlamıştı. İlan edilmesi beklenen hükümetin, görüşmelerin uzaması nedeniyle ertelendiğini duyurulmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'de 'Uzlaşı Hükümeti' İlanının Ertelenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement